Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkeliläinen Tomas Käyhkö varmisti keilailun MM-mitalin suomalaispelaajien kohtaamisessa

Suomalaiskeilaaja Tomas Käyhkö on varmistanut miesten singlekilpailun MM-pronssimitalin Dubaissa järjestettävissä keilailun maailmanmestaruuskisoissa. Mitali ja paikka neljän parhaan joukossa varmistui, kun Mikkelissä asuva Käyhkö voitti suomalaispelaajien puolivälierässä Niko Oksasen pistein 228–200.

– Uran paras saavutus tähän mennessä ja arvostan tämän todella korkealle. Tätä näihin kisoihin lähdettiin hakemaan ja vielä pari ottelua on voitettavana, kun kultaa tavoitellaan. Samalla on ristiriitaiset fiilikset Oksasen puolesta, kun vain toisella oli nyt mahdollisuus päästä pelaamaan maailmanmestaruudesta.

24-vuotias hallitseva keilailun Suomen mestari ja vuonna 2020 vuoden keilaajaksikin valittu Käyhkö on ensimmäistä kertaa mukana miesten MM-kilpailuissa.

– Monta vuotta on tehty töitä tämän mitalin eteen. Pariin otteeseen olen ollut mukana nuorten arvokilpailuissa, ja niissä en ole saanut parasta itsestäni irti. Nyt täällä olen saanut pidettyä pään hyvin kasassa ja keskityttyä tekemiseen. Nyt tuntuu hyvältä ja moni keilaaja ei pääse tähän tilanteeseen. Tunnen itseni onnekkaaksi, että mitali varmistui ensimmäisissä miesten MM-kilpailuissani.

Käyhkö kohtaa välieräottelussa Korean Geun Jin perjantaina alkuillasta.

Suomen keilailumaajoukkue on varmistanut Dubain kisoissa nyt kaksi mitalia. Ani Juntunen ja Peppi Konsteri ylsivät tiistaina MM-pronssiin oikeuttavaan välieräpaikkaan naisten parikilpailussa.

Juttua täydennetty Käyhkön kommenteilla klo 19.23.