Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savo Volley säilytti kärkipaikkansa helpohkosti Mestaruusliigassa

Timo Tolvasen valmentama Savo Volley kukisti lauantaina liiganousija TuTo Volleyn 3–0 Iisalmessa ja säilytti kahden pisteen etumatkan toisena olevaan Akaa-Volleyhin lentopallon Mestaruusliigassa.

– Joukkueessa oli tänään paljon onnistujia, Veikka Lindqvist ja Mikko Räsänen etenkin. Ja lisäksi keskipelaaja Aleksei Zhbankov, Tolvanen sanoi.

Zhbankov teki kuusi pistettä, hän iski neljästä passista neljä pistettä. Ässiä ja torjuntoja tuli yksi.

Hänen isänsä Ruslan Zhbankov toimii TuTo Volleyn valmentajana.

– Sanoin lehdistötilaisuudessa Ruslanille, että poikasi pelasi liki täydellisen pelin. Vastaanottoprosenttikin oli sata. Hän kuittasi pojan tehneen yhden syöttövirheen, Tolvanen sanoi.

Andrus Raadik oli 15 pisteellä Savo Volleyn tehokkain. Vieraista kolme pelaajaa sai kokoon kuusi pistettä eli saman kuin Savo Volleyn viidenneksi tehokkain Zhbankov.

Akaa-Volley hävisi avauserän kotonaan Hurrikaani-Loimaalle, mutta voitti loput ja ottelun 3–1. Urpo Sivula teki 22 ja Kristo Kollo 21 pistettä.

– Molemmat joukkueet pelasivat hyvin. Ero syntyi syötössä, meillä oli 12 ässää, sanoi Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari.

Sauli Sinkkonen syötti ässistä neljä ja kokosi 14 pistettä. Vieraista Antti Ropponen teki 22 pistettä, mutta toiseksi tehokkain Luka Marttila jäi 12 pisteeseen.

Hurrikaani on ainoana joukkueena varmistanut paikan tammikuiseen cupin lopputurnaukseen. Sunnuntaina sen voi tehdä Savo Volley, jos Loimu voittaa Ettan.