Jesse Kallion mestaruustaisto huipentuu Saksassa: "Rata on tasapuolinen kaikille"

Tuusulalainen Jesse Kallio lähtee luottavaisena kauden viimeiseen RX2e-luokan mestaruusosakilpailuun Saksaan. Tulevana sunnuntaina F1-kilpailuista tutulla Nürburgringin moottoriradalla ratkaistaan täyssähköautoilla kilpailtavan RX2e-luokan historian ensimmäinen mestaruus.

Kallio on varmistanut jo sarjan kakkossijan. Mestaruuden saavuttamiseen Kallio tarvitsisi myös hieman onnea ja apua kanssakilpailijoilta.

– Hienoa päästä kauden viimeiseen kisaan. Saimme budjetin aivan viime metreillä kasaan, siitä iso kiitos yhteistyökumppaneilleni. Rallicrossin MM-sarja muuttuu ensi kaudella täyssähköautoilla ajettavaksi sarjaksi, joten on hienoa olla mukana päättämässä lajin polttomoottoriautoihin perustunutta aikakautta, Kallio sanoo tiedotteessa.

Kun kakkossija mestaruussarjasta on jo varma, niin mestaruuden saavuttamiseksi Kallio on valmis ottamaan harkittuja riskejä.

– Paineita ei ole. Tavoitteeni on ajaa Saksasta maksimipisteet ja katsoa sitten, mihin ne loppupisteissä riittävät. Se on selvä, että mestaruus ei ole täysin omissa käsissäni ja sen saavuttaminen edellyttää sarjan johdossa ajavalta Guillaume De Ridderiltä pientä epäonnistumista. Mutta kun mahdollisuus on yhä olemassa, niin kaikkeni yritän, Kallio lupaa.

Saksan MM-osakilpailuun kilpailijat lähtevät puhtaalta pöydältä, sillä Nürburgringille rakennetulla rallicrossradalla ei ole aiemmin kilpailtu.

– Se on vain hyvä asia, sillä rata on tasapuolinen kaikille. Muille F1-radoille rakennetuista rallicrossradoista Nürburgringin rata poikkeaa myös rataprofiilin osalta. Radalla on pitkiä soraosuuksia ja rataa ajetaan ylä- ja alamäkeen. Paikka on legendaarinen ja rata mielenkiintoinen. Itse pidän enemmän soralla ajamisesta kuin asfaltista. Soralla pystyy hakemaan paremmin ajolinjaa ja viemään autoa enemmän poikittain. Se on kivaa.

– Sunnuntaina ei auta miettiä mitään liikaa, vaan pitää vain antaa mennä ja tehdä parhaansa. Mitä olen videoita radasta nähnyt, niin uskon, että se sopii minulle ihan hyvin.

Rallicrossin RX2e MM-sarjan viimeinen osakilpailu kilpaillaan Nürburgringillä sunnuntaina. Lauantaina ajetaan kaksi ensimmäistä alkuerää ja sunnuntaina kaksi seuraavaa sekä finaalit.

Sarjan kärki

RX2e-pistetilanne 4/5 osakilpailua:

1. Guillaume De Ridder (BEL) 105

2. Jesse Kallio (FIN) 96

3. Patrick O´Donovan (GBR) 59

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut