Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Wikström ja Nuutinen jäivät kaipaamaan vain uran avausvoittoa – Wikström golffasi Euroopan-kiertueen finaalissa seitsemänneksi, Nuutisen kausi jatkuu LPGA-karsinnoissa

Ursula Wikström päätyi seitsemänneksi golfin naisten Euroopan-kiertueen finaalikilpailussa Espanjassa. Wikström oli ennen päätöspäivää jaetulla kolmossijalla Marbellassa, mutta ei aivan yltänyt kisan kärkitaisteluun.

Wikström pelasi sunnuntain kierroksen 73 lyönnillä, ja yhteistulos 284 lyöntiä (–4) jätti hänet neljän lyönnin päähän kolmossijasta. Tällä kaudella Wikström oli kiertueella kahdesti toinen.

– Koko kausi on ollut vähän tällaista samanlaista. On lähellä, mutta viimeinen puristus on jäänyt uupumaan, Wikström viestitti Espanjasta.

Hän on pelannut ammattilaisena vuodesta 2003, mutta voitto uupuu vielä. Sunnuntaina hän arvioi, ettei puttipeli ollut aivan parasta mahdollista.

Wikström päätyi kiertueen arvolistalla 17:nneksi. Ensi kauden kuviot ratkeavat Wikströmin mukaan ennen joulua, kun kilpailukalenteri julkistetaan.

– Tästä pienen breikin jälkeen rakentamaan kohti uutta kautta, Wikström sanoi.

Suomalaisten koko kauden ykkönen kiertueella oli Sanna Nuutinen. Hän oli vertailussa neljäs, kun 36. sijan tuonut finaaliturnaus pudotti hänen sijoitustaan pykälän.

– Yhdellä pykälällä tuli parannusta viime kauteen verrattuna, Nuutinen kertoi.

Rankingissa Nuutisen edellä olivat Thaimaan Atthaya Thitikul, Slovenian Pia Babnik ja Marbellassa viitossijan jakanut Australian Stephanie Kyriacou.

– Hampaankoloon jäi vain se, että voittoa ei tullut vielä, Nuutinen viestitti.

Hän oli kauden aikana kerran toinen ja kahdesti kolmas. Rankingin viiden parhaan joukkoon yltäminen tarkoittaa Nuutiselle kuitenkin sitä, että kausi jatkuu vielä pari viikkoa. Nuutinen pelaa Pohjois-Amerikassa LPGA-kiertueen karsintafinaalissa.

– Lennän illalla jenkkeihin, Nuutinen totesi.

LPGA-kiertueen karsintafinaali alkaa torstaina nelipäiväisellä osiolla Alabaman Mobilessa, ja avausviikon parhaimmisto jatkaa 9.–12. joulukuuta Alabaman Dothanissa. Suomalaisista LPGA-kiertueella pelaa vain Matilda Castren.

Marbellan kilpailun voitti espanjalainen Carlota Ciganda (–15) neljän lyönnin erolla Ruotsin Maja Starkiin. Muista suomalaisista Krista Bakker oli 28:s ja Tiia Koivisto 55:s.