Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verstappenin ja Hamiltonin kamppailu jatkuu oudolla radalla

Formula 1:n MM-sarjan mestaruudesta ajetaan viikonloppuna arvaamattomissa oloissa Saudi-Arabian Jeddassa. Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin äärijännittävän kaksinkamppailun näyttämönä palvelee vastavalmistunut katurata.

Red Bullia komentava Verstappen pääsee kilpailuun kahdeksan pisteen johdossa ja voi varmistaa mestaruuden jo sunnuntaina. Toisaalta Hamilton on voittanut sarjan kaksi edellistä kilpailua ja ajaa vauhdilla hollantilaisen etumatkaa umpeen.

Jeddan nopealla radalla voimasuhteita voi vain arvailla. Ennakkoarvioinnissa ohittamista pidetään kuitenkin vaikeana, mikä korostaa lauantain aika-ajon merkitystä.

– Rata on mielenkiintoinen, vauhdikas ja paikoin aika kapea, joten se todella rankaisee kuljettajaa virheistä, Hamiltonin Mercedes-kumppani Valtteri Bottas arvioi rataa.

– On mielenkiintoista nähdä, millainen rata on suorituskyvyn kannalta. On vaikea ennustaa mitään, koska emme esimerkiksi tiedä, miten hyvä pito radalla on. Rata voi olla likainen, ja veikkaan, että tulee tasaista.

Mestaruustaisto ei vaikuta ajotapaan

Bottas ajaa kilpailussa sadannen kilpailunsa saksalaistallissa. Hän vaihtaa ensi kaudeksi Alfa Romeolle, mutta työmoraali on entisellään.

– Tavoitteeni on voittaa kuten aina. Jos se ei onnistu, yritän saada maksimimäärän pisteitä merkkimestaruutta varten, Bottas jatkoi.

– Yritän ajaa vahvan ja puhtaan viikonlopun tiimilleni, joten uudella radalla pitää välttää ylimääräiset ongelmat.

Mestaruuskamppailu ei vaikuta sen kummemmin ajamiseen.

– Yritämme Lewisin kanssa ottaa niin paljon pisteitä kuin mahdollista ja ajajina kunnioitamme vastustajaa. En usko, että myöskään Max tekee ajamista varten mitään pistelaskelmia. Kukaan tuskin muuttaa ajotapaansa tässä vaiheessa, Bottas kertoi.

– Kilpailemme kovaa, ammattimaisesti ja parhaan kykymme mukaan saadaksemme parhaan tuloksen.

Räikkönen hyvästeli Hinwillin väen

Alfa Romeolla uraansa päättelevän Kimi Räikkösen lähtöjuhla vietettiin viime viikolla Hinwillin päämajassa Sveitsissä. Suomalaisveteraani osallistui tilaisuuteen perheensä kanssa.

– Ei siitä ole paljoa kerrottavaa. Oli hieno nähdä ihmiset viimeistä kertaa siellä. Tapasin ihmisiä, oli ohjelmaa ja se oli juuri niin kaunista, miltä se näytti, mutta tärkeintä oli tunnelma. Se oli hyvä, Räikkönen kertoi.

MM-sarjan kokenein kuljettaja ei kokenut tunnelmaa haikeaksi.

– En tiedä, miksi se olisi mennyt tunteisiin. Olen iloinen siitä, että tämä on pian ohi. Siihen ei liity mitään surullista eikä ikävää. Se on hyvä asia, Räikkönen selitti.

Saudi-Arabian Jeddassa ajettavaa kisaa Räikkönen pitää mielenkiintoisena, koska se ajetaan uudessa maassa ja uudella radalla.

– Olen nähnyt radan vain tv:stä, kun sitä ajettiin turva-autolla. Se näytti nopealta ja aika pölyiseltä, Räikkönen kertoi.

– On vaikea sanoa mitään tai ennustaa, mutta ainakin se on jotain erilaista. Toivottavasti saamme sieltä siedettävän tuloksen.

Saudi-Arabian gp:n aika-ajo on ohjelmassa lauantaina, ja kauden 21. MM-osakilpailu ajetaan sunnuntaina.

Hamilton sanoo jatkavansa mestaruustaistoa rennompana kuin koskaan

Formula 1:n MM-sarjassa historiallista kahdeksatta mestaruutta tavoitteleva Lewis Hamilton pitäisi saavutusta uransa merkittävimpänä voittona. Hän saisi mestaruudella yksin nimiinsä kaikki lajin merkittävät ennätykset ja mestaruus tuntui erityiseltä myös takaa-ajan roolista.

Hamilton on sarjassa toisena kahden pisteen päässä hollantilaisesta Max Verstappenista, kun ajamatta on Saudi-Arabian ja Abu Dhabin kilpailut tänä ja seuraavana viikonloppuna.

– Olen rentoutuneempi kuin koskaan, Hamilton kuvaili torstaina tunnelmiaan Saudi-Arabian Jeddassa.

Hamilton härnäsi sanoillaan päävastustajaansa, mutta samalla hän tunnusti mestaruuden poikkeuksellisen arvon.

– Tästä tulisi tietenkin hienoin mestaruuteni. Kukaan ei ole koskaan yltänyt kahdeksaan voittoon ja nyt meillä on ollut mestaruuskamppailu, jollaista ei ole nähty aikoihin. Olemme myös kohdanneet tämän kauden aikana pandemian ja muuta ennen kokematonta, Hamilton jatkoi.

Rentouttaan Hamilton selitti kokemuksella.

– Muistan vielä, millaista oli voittaa ensimmäinen, toinen ja kolmaskin mestaruus. Silloin koin unettomia öitä ja sen sellaista, mutta nyt luotan itseeni ja siihen, että olen parhaimmillani, Hamilton vakuutti.

– Voin vain valmistautua kilpailuun mahdollisimman hyvin ja antaa kaikkeni.

Saudi-Arabian rata on kaikille uusi kokemus, mutta Hamilton arvioi sen muistuttavan luonteeltaan Silverstonea.

----

Lähteenä myös AFP