Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Polvivamma uhkaa Jansrudin olympialaisia ja voi päättää alppitähden uran

Alppihiihdon norjalainen olympiavoittaja Kjetil Jansrud koki kovan takaiskun vauhtilajien maailmancupissa Yhdysvalloissa. Jansrud loukkasi polvensa niin pahoin, että osallistuminen Pekingin olympialaisiin on vaarassa. Samalla voi päättyä myös 36-vuotiaan laskijan ura, sillä hän on kertonut tämän kauden olevan hänen viimeisensä.

Jansrud ajoi Beaver Creekin rinteessä ulos perjantain supersuurpujottelussa ja piti polveaan ajauduttuaan rataa reunustaneisiin verkkoihin.

– Tutkimuksissa on selvinnyt ristisidevamma ja sisäsidevamma. Kjetil matkustaa joukkueen mukana maanantaina kotiin, ja teemme siellä uudet tutkimukset, kertoi Norjan alppimaajoukkueen lääkäri Marc Strauss tiedotteessa.

Lääkäri ei osannut vielä sanoa, vaatiiko vamma leikkaushoitoa.

Jansrud on kertonut muun muassa uutistoimisto NTB:lle, että ellei mieli muutu, Norjan Kvitfellissä maaliskuun alussa laskettavat maailmancup-kisat olisivat sopiva paikka aktiiviuran päättämiselle.

Moninkertainen arvokisamitalisti Jansrud voitti supersuurpujottelun Sotshin olympialaisissa vuonna 2014. MM-voittoon hän laski syöksyssä vuonna 2019.