Kerttu Niskanen uupui kärkikymmeniköstä 12:nneksi Lillehammerissa – Karlsson kukisti Johaugin sekuntikamppailussa

Kerttu Niskanen. Arkistokuva. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Kerttu Niskanen kamppaili viime kilometreille kärkikymmenikössä maastohiihdon maailmancupin kilpailussa Lillehammerissa. Niskanen sinnitteli pitkään Norjan Helene Marie Fossesholmin peesissä, mutta putosi viimeisellä kierroksella tuloksissa 12:nneksi.

Vapaan hiihtotavan kympin voittajaksi luisteli Ruotsin Frida Karlsson. Norjan Therese Johaug jäi niukasti toiseksi 0,3 sekunnin erolla. Yhdysvaltain Rosie Brennan oli kolmas 11,3 sekunnin päässä kärjestä.

Fossesholm sijoittui neljänneksi ennen Venäjän Natalia Neprjajevaa, joka teki matkalla yhteistyötä maailmancupia johtavan Karlssonin kanssa.

Niskanen jäi 44,1 sekuntia voittajasta.

– Oli suhtkoht loivapiirteinen rata, joten peeseistä oli hyötyä. Itsellä oli kahdella kierroksella tosi hyvä peesi. Pysyin siinä ihan hyvin ja hiihto tuntui mukavalta, mutta viimeisellä kierroksella jäin hiihtämään yksin, Niskanen tiivisti kilpailun Hiihtoliiton tallenteessa.

– Sen jälkeen vauhti jotenkin nuupahti. En varmaan hiihtänyt helppoihin kohtiin tarpeeksi aggressiivisesti, ja sijoitus tippui. Lopusta jäi vähän huono maku.

Anne Kyllönen oli 38:s, Riitta-Liisa Roponen 42:s, Eveliina Piippo 50:s ja Johanna Matintalo 51:s. Maaret Pajunoja keskeytti.

Lillehammerissa hiihdetään sunnuntaina maailmancupin viestit.

Karlsson tuntee hiihtonsa vahvaksi

Karlsson iloitsi voittoakin enemmän vireestään, jolla hän on ottanut alkukauden normaalimatkoilla kaksi voittoa ja yhden kakkossijan.

– Olen kaikkein iloisin hyvästä kunnostani. Minulla on hiihdossa nyt todella vahva tunne, Karlsson kertoi Viaplay Sportin tv-lähetyksessä.

– Tänään oli kova kisa, jossa piti tehdä rajusti töitä joka hetki jokaisella kolmella kierroksella. Hienoa, että tasainen kilpailu kääntyi voitoksi.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Jonna Weckström ja Jouko Karjalainen

Sosiaalihuollosta puhuminen pitää lopettaa!

| Päivitetty

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut