Pauhikselle tappioton vuosi

Kolme voittoa Vermon lauantairaveissa ajanut Antti Teivainen aloitti tolppatehtailun jo ennen 75-lähtöjä kolmannen peräkkäisen ykkösen ravanneen Pretty Visionin rattailla. Vielä sitäkin hurjemmassa vireessä on Olavi Nisosen valmentama Pauhis, joka päätti vuotensa komeaan voittoon.

Ori on kilpaillut tänä vuonna kuusi kertaa, eikä ole hävinnyt yhtäkään niistä. Voimistaan tunnettu Pauhis osoitti lauantainakin vauhtikestävyytensä, kun se jyräsi johtavan rinnalta varmasti ykköseksi ajalla 26,5ake.

Teivainen on ohjastanut Pauhista seitsemän kertaa, eikä valjakko ole kokenut vielä tappiota.

– Melkein vuosi treenattiin hevosta hankosidevamman takia, Nisonen taustoitti.

– Treenit ovat menneet hyvin, eikä mikään epäilyttänyt, joten oli kiva lähteä raveihin. Oli jo etukäteen suunniteltu tuollaista juoksua, kun keulapaikka ei ole välttämättä sille paras. Se menee paremmin johtavan rinnalta.

Teivainen täydensi triplan voittamalla lauantain viimeisen lähdön Kristian Lellan valmentamalla Way To Golla.

Rahallisesti suurimmat palkinnot jaettiin molempien rotujen Talvicup-finaaleissa, joissa voittajat kuittasivat 7 000 euroa.

Hyvännäköinen ja Prince Palema yllättivät

Lämminveritammojen loppukilpailussa paras oli kotiradan Girls With Curls. Emma Väreen valmentama ja Olli Koivusen ohjastama tamma kiri kaukaa ykköseksi. Se oli vielä loppusuoran alussa kuudennella sijalla, mutta loppuriuhtaisu oli väkevä.

Suomenhevostammojen finaalissa paras oli alusta loppuun johtanut Tähtiviilee. Molemmille finaalivoittajille ykkössija oli jo kolmas peräkkäinen.

Illan suurimmista yllätyksistä vastasivat Prince Palema ja Hyvännäköinen. Ensin mainittu sai nappireissun johtavan takana, mistä se spurttasi maalisuoralla kärkeen. Jälkimmäinen puolestaan kiri kolmannesta ulkoa viimeiset metrit tuulispäänä ja ehti ykköseksi, vaikka voittajan varmistamiseksi tarvittiin maalikameran apua.

Myös Knows Best ylsi 75-voittajaksi helpon keulasoolon päätteeksi. Muissa lähdöissä parhaita olivat O.Å. Erikuva, BWT Fury, Mozartkugel ja kuudennen peräkkäisen voiton napannut Ukkoherra.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut