Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mercedes vetää valituksensa pois, Verstappenin F1-mestaruus sinetöityi

Mercedes ei aio valittaa formula 1 -kauden päätöskisan dramaattisista lopputapahtumista. Valituksesta luopuminen vahvistaa lopullisesti Red Bullin Max Verstappenin maailmanmestaruuden.

F1-kausi ratkesi viime sunnuntaina Abu Dhabissa Verstappenin voittoon ja mestaruusjuhliin. Mercedes ilmoitti torstaina tyytyvänsä Kansainvälisen autoliiton aloittamaan selvitykseen kauden päätöskisasta.

Mercedeksen Lewis Hamilton oli matkalla uransa kahdeksanteen mestaruuteen, mutta Verstappen nousi viimeisellä kierroksella kilpailun voittoon ja kauden ykköseksi.

Muutama kierros ennen maalia Williamsin Nicholas Latifi kolaroi autonsa kaiteeseen. Turva-auton takana Verstappen ehti vaihtaa renkaat, ottaa Hamiltonin eron kiinni ja valmistella iskunsa.

Mercedeksen mukaan tilanteessa ei toimittu sääntöjen mukaan ja mestaruus olisi kuulunut Hamiltonille. Mercedes jätti heti kilpailun jälkeen kaksi valitusta, jotka hylättiin.

Talli suunnitteli vievänsä asian FIA:n vetoomustuomioistuimen tutkittavaksi, mutta on siis nyt päättänyt luopua aikeistaan.

– Olemme tyytyväisiä FIA:n päätökseen perustaa komissio analysoimaan perusteellisesti, mitä Abu Dhabissa tapahtui, ja parantamaan sääntöjen, hallinnon ja päätöksenteon kestävyyttä formula 1:ssä. Olemme myös tyytyväisiä, että he ovat kutsuneet tallit ja kuljettajat mukaan, Mercedes sanoi tiedotteessaan.

"Emme voisi olla tiimistämme ylpeämpiä"

Mercedes kiitti samalla Verstappenia "eeppisestä" mestaruustaistelusta. Mercedes voitti tallimestaruuden.

– Vaikka kuljettajien MM-taistelu ei päättynyt toivomallamme tavalla, emme voisi olla tiimistämme ylpeämpiä, Mercedes totesi.

Mercedeksen suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas sijoittui MM-pisteissä kolmanneksi. Mercedes-pestinsä päättävä Bottas on jo ehtinyt testata ensi kauden tallinsa Alfa Romeon ajokkia.