Norjan Heidi Weng pudotti loppunousussa Krista Pärmäkosken ja Kerttu Niskasen Tour de Skin kärkikolmikosta

Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen lipesivät kärkikolmikosta maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen viimeisessä nousussa Alpe Cermisin laskettelukeskuksen rinteillä.

Pärmäkoski kapusi maaliin kuudentena ja sijoittui kiertueella neljänneksi. Niskanen oli viimeisellä etapilla kahdeksas ja putosi kolmannelta tilalta kokonaistuloksissa viidenneksi.

Kiertueen voitti Venäjän Natalia Neprjajeva, joka pääsi päätöspäivään kärkitilalta. Ruotsin Ebba Andersson säilytti kakkossijalla toisen sijansa myös kokonaiskilpailussa, ja loppunousun voittanut Norjan Heidi Weng nousi lopputuloksissa kolmanneksi.

Viidentenä päätöspäivään startannut Weng pudotti samalla suomalaiset kiertueen kärkikolmikosta.

Ranskan Delphine Claudel hiihti Alpe Cermisissä kolmanneksi ennen Neprjajevaa.

Johanna Matintalo oli viimeisessä kilpailussa 31:s ja Tourin kokonaistuloksissa 14:s. Anne Kyllönen kamppaili rankassa loppunousussa sijalle 25 ja lopputuloksissa 15:nneksi.

Wengin vire yllätti

Neljäntenä päätöspäivään startannut Pärmäkoski kamppaili viimeisiin voimanrippeisiin kuuden kilpailun kiertueen kolmannesta sijasta. Se oli hänen ulottuvillaan Alpe Cermisin rinteen alussa, kunnes Weng ja Andersson karkasivat häneltä.

– Lähdin taistelemaan kolmannesta sijasta. Targettina olivat Weng, Jessie Diggins, Tatjana Sorina ja Kerttu. Heitä ajattelin seurata, Pärmäkoski avasi taktiikkaansa Viaplay Sportilla.

– Tiesin, että Ebba on kova nousuun ja hän oli jo sen verran edellä, etten ajatellut lähteä hänen vauhtiinsa. Mutta siihen oli yritettävä, kun Heidi lähti Ebban vauhtiin.

Pärmäkoski kesti hetken kaksikon kyydissä kolmantena.

– Nousun alku tuli hyvin, mutta kuolin noihin jyrkille. Sijoitus olisi kuitenkin ollut neljäs myös toisenlaisella vauhdinjaolla, Pärmäkoski arveli.

Urakka palvelee päätavoitetta

Pärmäkoski pettyi Tourin aikana moneen otteeseen ja jäi lopputuloksissa harmittavasti neljänneksi jo viidettä kertaa urallaan. Kiertueen päätteeksi hän poimi urakastaan onnistumiset eli viimeistä edellisen kilpailun kolmossijan ja taistelun kiertueen kolmossijasta.

– Tämä oli välietappi olympialaisiin, Pärmäkoski muistutti.

– Uskon, että kiertueen ansiosta kunto lähtee vielä nousemaan, joten lähdetään parantelemaan tästä.

Jykevän olympianäytön kiertueella antanut Anne Kyllönen suuntasi Pärmäkosken tapaan ajatuksensa nopeasti jatkoon.

– Lähtökohdat huomioon ottaen pitää olla tyytyväinen 15:nteen sijaan kokonaistuloksissa, mutta tänään odotin itseltäni parempaa, Kyllönen kertoi Hiihtoliiton äänitallenteessa.

– Toivotaan, että tästä palautuu, pysyy terveenä ja kunto lähtee nousemaan entisestään.

Matintalo iloitsi onnistumisista

Johanna Matintalo keskittyi Tourilla lähinnä yksittäisiin kisoihin.

Matintalo saavutti perinteisessä sprintissä uran ensimmäisen palkintopallipaikan hiihtämällä Oberstdorfin kilpailussa kolmanneksi. Onnistumisiksi hän laski myös Lenzerheiden kympin Val di Fiemmen yhteislähdön yhdeksännet sijat perinteisellä hiihtotavalla.

– Vähän jäi harmittamaan se, että kokonaiskilpailussa jäi pari sijaa vain muutaman sekunnin päähän, mutta enemmän Tourista jäi silti positiivisia fiiliksiä, Matintalo kertoi.

– Tuli ihan mielettömän hyviä yksittäisiä suorituksia ja niihin olen tyytyväinen.

Naisten joukkueen valmentaja Ville Oksanen iloitsi sekä kiertueen loppuun hiihtäneiden naisten vahvasta kokonaispanoksesta että yksittäisten kisojen onnistumisista.

– Kokonaisuutena oikein hyvä Tour, mutta harmi, ettei saatu kokonaiskilpailussa podiumpaikkaa, Oksanen totesi.

– Tuli kolme palkintopallisijaa ja yksi voitto. Olympialaisia ajatellen oli hyvä varsinkin joukkuekisojen kannalta, että kärkisijoja tuli useammalle urheilijalle.

Pekingin talviolympialaiset järjestetään helmikuussa.

Kerttu Niskanen harmitteli maanantain yhteislähdön epäonnistumista

Maastohiihdon Tour de Skillä pitkään jopa voitosta kamppaillut Kerttu Niskanen onnistui hyvin kiertueen päätösetapilla, mutta kilpailun voittanut Norjan Heidi Weng ja Krista Pärmäkoski pudottivat hänet Tourin kokonaiskilpailussa kolmannelta sijalta viidenneksi.

Niskasta harmitti, kun hän ei päässyt palkintojenjakoon. Sen hän koki silti menettäneensä jo maanantaina, kun hän jäi suksiongelmien takia perinteisen kympillä seitsemänneksi.

– Pikkuisen haikeana katsoin palkintojenjakoa, Niskanen tunnusti Viaplay Sportin haastattelussa.

– Palkintosija oli tällä kertaa tosi lähellä. Tänään siihen olisi ollut hyvät saumat, jos olisin eilen yltänyt perussuoritukseen.

Niskanen voitti kiertueella päämatkansa eli perinteisen hiihtotavan kympin väliaikalähdöllä Sveitsin Lenzerheidessa. Myös Lenzerheiden sprintin kymmenes sija vapaalla hiihtotavalla oli hieno tulos.

Myös päätösetapin kahdeksas sija oli hyvä, sillä jyrkän Alpe Cermisin rinteen kapuaminen vapaalla hiihtotavalla ei kuulu Niskasen vahvuuksiin.

– Sprintit menivät tällä kiertueella hyvin. Kokonaistulos olisi ollut parempi, jos olisin onnistunut maanantaina paremmin, Niskanen harmitteli edelleen epäonnistumistaan yhteislähdössä.

Mainos: Keski-Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut