Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääsarjanousija TuTo Volley yllätti liigajohtajan miesten lentopallossa – "Olen hyvin kiitollinen siitä, miten joukkue taisteli"

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa yhdeksäntenä oleva nousija TuTo Volley aiheutti lauantaina liigaa johtavalle Savo Volleylle vasta sen kauden neljännen tappion tiukassa viiden erän väännössä 3–2.

TuToa valmentava entinen huippupelaaja Ruslan Zhbankov suitsutti kiitoksia joukkueelleen.

– Ainakin kaksi pelaajaa eli passari Matti Toivola ja hakkuri Einari Koivisto pelasivat parhaan pelinsä, jota olen heiltä nähnyt tällä kaudella. Ja varmaankin uransa parhaita. Olen hyvin kiitollinen siitä, miten joukkue tänään taisteli, Zhbankov sanoi.

Koivisto kokosi peräti 29 pistettä. Kokeneet yleispelaajat säestivät, kun Ossi Rumpunen teki 21 ja Eemeli Kouki 19 pistettä. Vierasjoukkueen tehokkain Mikko Räsänen jäi 18 pisteeseen.

Savo Volley koki kovia ottelun aikana, sillä hakkuri Olli-Pekka Ojansivu ja passari Fedor Ivanov loukkaantuivat. Andrus Raadik ja Miki Jauhiainen eivät olleet mukana lainkaan eri syiden takia.

Akaa-Volley palasi voittojen tielle

Olli Kunnarin valmentama Akaa-Volley katkaisi kahden ottelun tappiokierteeen, kun Vantaan Ducks kaatui vieraissa 3–0. Urpo Sivula teki hyvillä prosenteilla 15 pistettä.

– Kun oli kaksi tappiota alla, niin teema oli katkaista trendi hyvällä pelillä. Sellainen saatiin koko joukkueelta. Passarin ja hakkurin yhteispeli toimi tänään erinomaisesti, Kunnari sanoi.

Passari Anton Välimaa ruokki vain kolme hyökkäysvirhettä tehneen hakkuri Sivulan lisäksi myös yleispelaaja Kristo Kollon hyviin 11 pisteen tehoihin.

Ducksilla oli torjuntapörssissä kaksoisjohto Lauri Lehtosen ja Keenan Sandersin voimin, mutta nyt Ducks joutui tyytymään seitsemään torjuntapisteeseen. Ville Kattelus ja Aleksander Rastamo tekivät 10 pistettä.

Heikkilä palasi liigakentille

Viimeksi liigaa kaudella 2014–15 pelannut ja SM-kultaa Kokkolan Tiikereissä juhlinut yleispelaaja Teppo Heikkilä ei vielä pystynyt auttamaan joukkuettaan voittoon, sillä Raision Loimu kaatoi Oulun Ettan 3–0.

Heikkilä pelasi Oulun Ettassa viimeksi keväällä 2009. A-maajoukkueessa nyt 38-vuotias mies pelasi vuosina 2005–06.

– Teppo pelaa meillä loppukauden. Tiikereiden jälkeen hän on pelannut alasarjoissa ja ollut myös pelaamatta, Ettan valmentaja Olli Kuoksa sanoi.

Voitto oli Loimulle kolmas peräkkäin. Tappio vastaavast viimeksi 12. marraskuuta voittaneelle Ettalle seitsemäs peräkkäin.

– Pelasimme kaksi erää hyvin, mutta Loimu on viime aikoina ollut liigan parhaita joukkueita, Kuoksa lisäsi.

Ali Fazli vahvisti asemiaan pistepörssin kärjessä 24 pisteellä, Kristaps Smits teki 17 pistettä. Janne Marttila oli 13 pisteellä Ettan tehokkain.

Tiikerit kukisti Perungan Pojat

Kokkolan Tiikerit joutui tyytymään kahteen liigapisteeseen, sillä Perungan Pojat kaatui 3–2. Oskari Keskinen oli 23 pisteellä totutusti tehokkain.

– Peli ailahteli paljon, molemmilla joukkueilla oli pitkiä pisteputkia. PerPo oli paljon parempi kuin lokakuussa ja kun uusi japanilainen libero Sho Takahashi saa peliluvan, niin vielä parempi. Aponzan veljekset olivat todella hyviä, sanoi Tiikerien valmentaja Mikko Keskisipilä.

Hakkuri Fredrik Gustavsson teki PerPolle 20 pistettä. Sekä Daniel että Leiner Aponza tekivät 15 pistettä.

Tappio oli viimeksi 19. joulukuuta pelanneelle Perpolle neljäs peräkkäin.

Hurrikaani voitti Hurmoksen

Hurrikaani-Loimaa otti neljännen voiton peräkkäin ja aiheutti joensuulaiselle Karelian Hurmokselle sen kuudennen peräkkäisen häviön kaatamalla kotijoukkueen 3–2.

Hakkurit olivat tehokkaimpia, Eetu Häyrinen teki Hurmokselle 28 ja liigan pistepörssin kakkonen Antti Ropponen vieraille 29 pistettä.

Kolmannessa erässä mukaan tullut ja äskettäin jatkosopimuksen tehnyt Aleksi Muukkonen teki Hurrikaanille 13 pistettä.