Mannisen vetämä Lohi-paletti täydentyi – tuusulalaisluotsi saa avukseen Tuunasen ja Heleniuksen: "Kasassa on hyvä valmennusryhmä"

Jääkiekon miesten Mestiksessä pelaavan Kiekko-Vantaan valmennusryhmä kaudelle 2022–23 on valmis. Päävalmentajana toimii jo aiemmin ilmoitetun mukaisesti tuusulalainen Jani Manninen, joka saa avukseen Janne Tuunasen sekä maalivahtivalmentajaksi saapuvan Riku Heleniuksen.

– Meillä on kasassa hyvä valmennusryhmä kaudelle 2022–23. Saimme juuri sellaiset palaset, jotka halusimme. Hienoa päästä tekemään Jannen ja Rikun kanssa hommia. Nyt kuitenkin keskitytään tähän hetkeen ja tähän kauteen ja taustalla seurassa valmistellaan myös tulevaa, Manninen kertoo ”Lohen” tiedotteessa.

Aiemmin urallaan muun muassa KJT Haukkojen U20-joukkuetta luotsannut Manninen, 40, toimii kolmatta kauttaan ja toista täyttä kauttaan Kiekko-Vantaan edustusjoukkueen apuvalmentajana. Tämän kauden loppuun joukkueen päävalmentajana operoi Mika Niskanen.

Kahdesti päävalmentajana joukkueensa Mestiksen runkosarjan voittajaksi luotsannut Janne Tuunanen saapuu siis Kiekko-Vantaan apuvalmentajaksi.

– Janne on minulle tuttu kaveri vuosien takaa. Hienoa, että saatiin viimeisen päälle ammattimies tiimiin mukaan. Jannella on paljon annettavaa erityisesti pelin opettamiseen ja ennen kaikkea hän on hyvä tyyppi, Manninen sanoo.

Mannisen ikätoveri Tuunanen on pitänyt tällä kaudella välivuoden joukkuevalmentamisesta, mutta on työskennellyt Viima Hockeylla.

Mestiksessä savonlinnalaislähtöinen valmentaja on luotsannut kahdesti joukkueensa runkosarjan voittajaksi – Hermeksessä kaudella 2018–19 ja Kiekko-Espoossa kaudella 2020–21.

Tuunanen on niittänyt mainetta myös nuorten sarjoissa, sillä hänet on valittu SM-sarjan parhaaksi valmentajaksi sekä U18- että U16-ikäluokassa.

Upean uran Suomessa ja maailmalla torjunut Riku Helenius ottaa puolestaan haltuunsa Kiekko-Vantaan maalivahtivalmennuksen. Helenius jatkaa tehtävänsä ohella myös Jokerien organisaatiossa maalivahtivalmennuksen parissa.

– Rikulla on jo oman peliuransa kautta paljon annettavaa meidän ensi kauden maalivahdeille. Riku on kirkassilmäinen maalivahtivalmentaja, jolla on kova halu kehittää myös itseään ja hän on tosi motivoitunut työhönsä, Manninen sanoo.

Helenius, 33, on toiminut tällä kaudella Jokereissa juniorimaalivahtien kehitysvalmentajana U16-, U18- ja U20-ikäluokissa.

Hän voitti pelaajaurallaan muun muassa U18-ikäluokan MM-hopeaa ja Suomen mestaruuden JYPin paidassa keväällä 2012, jolloin hänet valittiin Liigan parhaaksi maalivahdiksi. Helenius torjui kiekkoja myös kolme kautta Jokerien KHL-joukkueessa.

NHL:ään ensimmäisellä kierroksella aikoinaan varattu maalivahti lopetti pelaajauransa kauteen 2020–21.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut