Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miomir Kecmanovic on ollut Djokovicin karkotuksen suurin hyötyjä Australian avoimissa – "Tämä on uskomatonta"

Serbi Miomir Kecmanovic on ollut Novak Djokovicin karkotuksen suurin hyötyjä tenniksen Australian avoimessa mestaruusturnauksessa. Kecmanovicin piti kohdata Djokovic ensimmäisellä ottelukierroksella, mutta etukäteen ylivoimaiseksi arvioidun vastustajan katoaminen turnauksesta on avannut Kecmanovicille jo tien miesten kaksinpelin neljännelle kierrokselle.

– Tämä on uskomatonta. Viikko sitten minun piti pelata maailmanlistan ykköstä vastaan, eikä minulla ollut juurikaan mahdollisuuksia, mutta nyt olen 16:n joukossa, Kecmanovic äimisteli.

Djokovicin jouduttua lähtemään Australiasta koronavirusrokotuksen puuttumisen takia Kecmanovic kukisti helposti Salvatore Caruson ja eteni neljännelle kierrokselle lyömällä Lorenzo Sonegon 6–4, 6–7 (8–10), 6–2, 7–5. Seuraavaksi Kecmanovic kohtaa ranskalaisen Gael Monfilsin.

– Olen todella onnellinen, että pystyin käyttämään tämän toisen mahdollisuuden ja että olen pelannut todella hyvää tennistä. Halusin vain käyttää tilaisuuteni niin hyvin kuin mahdollista.

Kecmanovic kertoi, ettei ole ollut yhteydessä maanmieheensä Djokoviciin tämän Australiasta lähdön jälkeen.

– Uskon, että hän palautuu yhä kaikesta, enkä ole halunnut häiritä häntä. Annetaan hänelle tilaa. Aion ehdottomasti puhua hänen kanssaan, kun tilanne on rauhoittunut, Kecmanovic sanoi.

Nadal eteni jatkoon

Espanjalaistähti Rafael Nadal eteni neljännelle kierrokselle voittamalla Venäjän Karen Hatshanovin 6–3, 6–2, 3–6, 6–1. Mikäli Nadal vie Australian avoimet nimiinsä, hänestä tulee ensimmäinen miespelaaja, joka on juhlinut grand slam -turnausten mestaruuksia 21 kertaa urallaan.

Australian avointen naisten hallitseva mestari Naomi Osaka putosi jatkosta. Japanilainen Osaka hävisi kolmannella kierroksella yhdysvaltalaiselle Amanda Anisimovalle 6–4, 3–6, 6–7 (5–10). Sijoittamaton Anisimova kohtaa neljännesvälierissä australialaisen Ashleigh Bartyn, joka on turnauksen ykkössijoitettu.