Runsaasti paikallisväriä Tie Huipulle -tapahtumassa – Haukoille niukka tappio naisten SM-karsintasarjassa

Ensi viikonlopulle kaavailtu ringeten Tie Huipulle -tapahtuma Vantaalla toteutetaan maajoukkueiden osalta suunnitellusti. Ringeten MM-kotikisojen viralliseen starttitapahtumaan ja samalla lauantaina käynnistyneen ringetteviikon huipentavaan viikonloppuun ei kuitenkaan voida ottaa yleisöä.

Tapahtumassa naisten ja U21-ikäluokan maajoukkueet aloittavat valmistautumisen tuleviin MM-kotikisoihin. Naisten maajoukkueesta muodostettavat kaksi joukkuetta pelaavat tapahtuman aikana vastakkain kolmesti, ja nuorisopuolella joukkueet ottavat mittaa toisistaan. Tapahtumassa nähdään myös lukuisia keskiuusmaalaisia pelaajia.

Tie Huipulle -tapahtumaan on kutsuttu aikaisempiin leirityksiin kuuluneita pelaajia, mutta mukana on myös muutamia naisten maajoukkueen ensikertalaisia.

– Viikonlopun aikana pelattavat ottelut ovat pelaajille hyviä näyttöpaikkoja loppuvuoden tulevia kotikisoja varten. Otteluissa pyrimme pelaamaan hyvin monipuolisesti, mikä vaatii pelaajilta mukautumista ja reagointia toisenlaiseen pelimalliin kuin mihin omassa seurajoukkueessa on mahdollisesti totuttu, sanoo päävalmentaja Pasi Kataja ringetteliiton sivuilla.

U21-ikäluokka panostaa tapahtumassa erityisesti koko kentän yhteispelin harjoitteluun.

– MM-kisat lähestyvät ja pelaajaseurantaa on tehty läpi syksyn. On ollut ilo seurata, kuinka U21-ikäluokan pelaajat ovat olleet monessa joukkueessa näkyvässä roolissa SM- ja Ykkössarjassa. Tie Huipulle -tapahtumassa pääsemme toivottavasti kokeilemaan MM-kisoja ajatellen kenttäkoostumuksia ja harjoittelemaan koko kentän yhteispeliä, ikäluokan päävalmentaja Nina Sundell kommentoi liiton sivuilla.

Välivuoden jälkeen Vantaalla nähdään tositoimissa myös U18-ikäluokan pelaajia.

– Olemme kiitollisin fiiliksin siitä, että pääsemme välivuoden jälkeen taas osallistumaan kauden päätapahtumaamme. On valitettavaa, että pelit joudutaan pelaamaan tyhjille katsomoille, mutta joukkueiden kanssa tulemme keskittymään itse pelaamiseen ja nauttimaan jokaisesta hetkestä yhdessä, kommentoi U18-ikäluokan päävalmentaja Heidi Petrell.

Naisten joukkueeseen keskiuusmaalaispelaajista kutsun ovat saaneet Blue Ringsin Taru Heikkilä, Katariina Nuttunen ja Milja Veilo. U21-ikäluokan mukana leireilevät Haukkojen Vilma Tuominiemi ja Janette Toivanen sekä BR:n Ida Adler, Pinja Alanko, Emmi Helminen ja Iina Kupiainen.

U18-ikäluokan tapahtumaan kutsun saivat Haukkojen Sanni Hietanen, Jessica Jalava, Ella Karhu, Milka Mikkola sekä Emilia ja Iida Tuominiemi. BR:n riveistä mukana ovat Pihla Alapuranen, Jenni Mikkola, Emilia Nurmikoski ja Emmi Rantakari.

Haukkojen edustusjoukkue oli tulessa jälleen lauantaina, kun naisten SM-karsintasarja jatkui Järvenpäässä. Vierasjoukkue Nurmijärvi Seven Ringettes korjasi lopulta nimiinsä niukan 6–5 (2–1, 0–1, 1–1, 3–2) -voiton.

NSR karkasi avauserässä 2–0-johtoon Mira Heinosen osumilla, mutta Haukat nousi tasoihin vielä ennen pitkää erätaukoa Nanette Valtasen lauottua rinkulan kahdesti NSR-maaliin.

Kolmannen erän alussa vieraiden kapteeni Anniina Kemppainen vei joukkueensa 3–2-johtoon. Haukat ei kuitenkaan häkeltynyt, ja Vilma Tuominiemi laukoi kotijoukkueen tasoihin vielä ennen päätöserää. Tuominiemi oli asialla toistamiseen heti neljännen erän alussa, kun hän vei Haukat 4–3-johtoon.

Kotijoukkueen johto kesti kuitenkin alle kaksi minuuttia Minna Ojapalon iskettyä vieraat tasoihin ajassa 47.29. Lopun maali-ilottelusta voittajana selvisi NSR: Nea Asumaa vei vieraat 5–4-johtoon, Tuominiemi tasoitti 5–5:een 5–3-ylivoimalla Asumaan vastattua ottelun voitto-osumasta ylivoimalla ajassa 57.21.

Haukat on kuuden joukkueen karsintasarjassa edelleen viidentenä.

Blue Rings jatkaa SM-karsintasarjan pelejään sunnuntaina, kun se kohtaa Haukkojen lauantaisen vastustajan NSR:n Hyrylässä. Tie Huipulle -viikonlopun jälkeen Haukat ja tällä hetkellä neljäntenä karsintasarjassa oleva Blue Rings ottavat mittaa toisistaan 5. helmikuuta Järvenpäässä.

Mainos: Keski-Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut