Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Linnea Ceder ja Valtter Virtanen hyvässä vireessä PM-kisojen alla

Linnea Ceder juhli pronssia taitoluistelun Bavarian Openissa viikonloppuna. Yhteispisteet 168,88 ovat keravalaisluistelijan uusi kansainvälisten kilpailujen ennätys.

Suomalaisriemua lisäsi se, että Keravalta lähtöisin oleva kokenut Valtter Virtanen paransi kansainvälistä ennätystään Oberstdorfin jäällä Saksassa.

Etenkin vapaaohjelma oli vahva näyttö 19-vuotiaan Cederin tuloskunnosta ja sen tuomasta varmuudesta, vaikka luistelija itse luonnehtikin suoritustaan selviytymistaisteluksi.

– Sain vapaaohjelmassa kaikki hypyt tehtyä yhtä kolmoislutzia lukuun ottamatta, mutta elementtieni laatu kärsi eikä luistelussani ollut sellaista vapautuneisuutta ja rentoutta kuin pitäisi. Kuitenkin ihan siedettävä suoritus. Bavarian Open oli hyvä harkka PM-kilpailuja varten, sinne mennään täysillä, Ceder kommentoi Suomen Taitoluisteluliiton verkkosivuilla.

Obertsdorfissa käydyn kilpailun naisten sarjan voitti Saksan Kristina Isaev pistein 176,67. Toinen oli hänen maannaisensa Nicole Schott, 170,03.

Miesten kilpailussa Virtanen, 34, teki uuden kansainvälisen ennätyksensä, 197,80 pistettä, ja sijoittui neljänneksi.

Virtasen yhtenä tärkeänä tavoitteena Saksan kilpailussa oli tehdä vapaaohjelmassa MM-kisoihin vaadittavat tekniset pisteet. Tavoite jäi vain vajaan kolmen pisteen päähän.

Myös Virtanen nähdään loppuviikosta Tanskan Hørsholmissa kisattavissa PM-kisoissa.