Maastohiihtomahdilla koronadraamaa: kahdella Norjan olympiahiihtäjällä tartunta

Maastohiihdon hallitseva maa Norja sai kuulla karuja uutisia, kun maan hiihtoliitto järjesti tiedotustilaisuuden. Pekingin olympialaisiin valmistautuvassa maajoukkueessa on kahdella hiihtäjällä todettu koronavirustartunta. Anne Kjersti Kalvån ja Heidi Wengin olympiamatka on vaarassa, ja koko joukkueen matka kisoihin viivästyy.

– Tilanne on erittäin ikävä joukkueelle ja shokeeraava asianosaisille, maajoukkuelääkäri Öystein Andersen sanoi.

Andersen kertoi, että Kalvå ja Weng ovat eristyksissä huoneissaan maajoukkueen valmistavalla leirillä Italian Seiser Almissa.

– Olemme huolehtineet etäisyyksien pitämisestä ja testaamme säännöllisesti, havaitaksemme uusia tapauksia. Noudatamme Italiassa olevia määräyksiä tiukasti, Andersen kertoi ja täydensi, että positiivinen testitulos tuo Italiassa kymmenen päivän eristyksen.

Toivo olympiamatkasta elää yhä

Maastohiihtojoukkueen johtaja Espen Bjervig ei vielä haudannut Kalvån ja Wengin olympiaosanottoa.

– Meillä on varahiihtäjiä ja lisäksi muitakin, jotka voivat olla valmiina (kisamatkaan). Mutta tällä hetkellä keskitymme kartoittamaan (Kalvån ja Wengin) mahdollisuuksia, Bjervig muotoili.

Koronadraama Norjan joukkueessa on synkentynyt sen jälkeen, kun Norjan sprinttihiihtomaajoukkueen valmentaja Arild Monsen todettiin koronapositiiviseksi hänen palattuaan Seiser Almista sunnuntaina. Koko miesten joukkueen todettiin olleen lähikontaktissa Monsenin kanssa.

Norjan joukkueen piti alun perin lähteä Pekingiin torstaina, mutta tiistaina mieshiihtäjien lähtö siirtyi neljä päivää myöhemmäksi. Tänään kerrottiin, että naishiihtäjät palaavat suunniteltua myöhemmin Italiasta, joten Therese Johaug ja kumppanit pääsevät kohti Kiinaa vasta 31. tammikuuta. Olympiahiihdot alkavat naisten yhdistelmäkisalla 5. helmikuuta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut