Rokottamaton Djokovic aloittaa kautensa Dubaissa – "Minulla on ollut ikävä tennistä kaiken tapahtuneen jälkeen"

Tenniksen miesten maailmanlistan ykköspelaaja Novak Djokovic palaa turnauskentille ensi viikolla Dubaissa. Rokottamattoman serbialaispelaajan ympärillä nousi tammikuussa kohu, kun Djokovic karkotettiin Australiasta kauden ensimmäisen grand slam -turnauksen kynnyksellä.

Dubain-turnaus on serbialaiselle kauden ensimmäinen. Arabiemiraatteihin saapuvilta ihmisiltä ei vaadita koronarokotusta.

– Olen innoissani, että pääsen kentälle ja pelaamaan maanantaina. Minulla on ollut ikävä tennistä kaiken tapahtuneen jälkeen, Djokovic sanoi Dubaissa torstaina.

Djokovic kertoi alkuviikolla BBC:n haastattelussa, ettei hän vastusta rokotuksia. Serbialainen kertoi kuitenkin olevansa valmis jättämään turnauksia väliin, jos niihin vaaditaan koronarokotus.

– Kyllä, olen valmis maksamaan sen hinnan. Olin valmis olemaan menemättä Australiaan. Ymmärrän, että rokottamattomana en voi tällä hetkellä osallistua suurimpaan osaan turnauksia, lääketieteellisellä erivapaudella Australian avoimiin pyrkinyt Djokovic sanoi BBC:lle.

Kauden seuraavien arvoturnausten eli Ranskan avointen ja Wimbledonin osalta on vielä epäselvää, vaaditaanko niihin koronarokotusta. Elokuun lopulla alkava US Open edellyttää pelaajiltaan rokotustodistusta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut