Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lewis Hamilton palasi parrasvaloihin: "En ikinä sanonut lopettavani"

Formulalegenda Lewis Hamiltonin uran jatko nostatti spekulaatioita sen jälkeen, kun Mercedeksen brittikuljettaja taipui joulukuussa dramaattisten vaiheiden jälkeen F1:n MM-taistossa Red Bullin Max Verstappenille. Seitsenkertaisen maailmanmestarin epäiltiin jo jättävän F1-touhut, mutta perjantaina 37-vuotias Hamilton palasi parrasvaloihin intoa puhkuen Mercedeksen julkistaessa tämän kauden ajokkinsa.

– En ikinä sanonut lopettavani. Rakastan sitä mitä teen, ja on todellinen etuoikeus tehdä töitä tämän (Mercedeksen) porukan kanssa. Tunnet olevasi osa perhettä, sitä ei voi verrata oikein mihinkään, Hamilton sanoi.

Hamilton muisteli vielä joulukuun MM-ratkaisua, jonka myötä F1:n kilpailunjohtajaa Michael Masia arvosteltiin kovasti. Masin katsottiin suosineen ratkaisuillaan Verstappenia. Torstaina Masi sai lähtöpassit pestistään.

– Se oli vaikeaa aikaa minulle, Hamilton sanoi MM-ratkaisun jälkeisestä ajasta.

– Minun oli otettava askel taaksepäin, ja keskityttävä tulevaan. Ja lopulta päätin, että hyökkään taas kohti uutta kautta ja teen töitä (tallipäällikkö) Toto Wolffin ja (uuden tallitoverin) George Russellin kanssa.

Mercedeksen F1-autoissa on ollut kaksi edellistä kautta musta väritys osana rasisminvastaista kampanjaa. Tällä kaudella talli palaa klassiseen hopeaväritykseensä. Hamiltonin mukaan perjantainen uuden kilpurin julkistus tuntui "kuin ensimmäiseltä".

– Tuntuu epätodelliselta, että olen ollut Mercedeksellä kymmenen vuotta, kokenut mestari päivitteli.

– Kun näki Georgen (Russell) sovittavan istuintaan tehtaalla, se toi mieleen muistoja siitä kun itsellä oli ensimmäinen istuimen sovitus Mercedeksellä 2013. Sen jälkeinen matka on ollut ällistyttävän upea. Ja tähän vuoteen en ole varsinaisesti asettanut tavoitteita. Kaikki tässä tallissa tekevät töitä maailmanmestaruuden eteen.