Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Markkanen palasi 11 ottelun tauolta kentän tehokkaimmaksi: "Olin hiukan hermostunut"

Lauri Markkanen palasi nilkkavamman jäljiltä NBA:n koripalloparketeille yli kuukauden tauon jälkeen. Markkanen loukkasi oikean nilkkansa 22. tammikuuta ottelussa Oklahoma Cityä vastaan. Paluu toteutui torstain kierroksella, jolla Markkasen seura Cleveland Cavaliers hävisi Detroit Pistonsille 103–106.

– Olin hiukan hermostunut, koska joukkue oli pelannut hyvin, enkä halunnut aiheuttaa siihen muutosta. Kesti jonkun aikaa päästä rytmiin, mutta toinen puolikas ottelusta oli parempi, Markkanen sanoi cleveland.com -sivustolla julkaistussa haastattelussa.

– Tilanne oli vähän samanlainen kuin silloin, kun palasin koronan jälkeen kentille.

Hän menetti vamman takia yksitoista ottelua. Tauko tuntui suomalaisesta pitkältä.

– Tuntui kuin pelaisin taas ensimmäistä otteluani, Markkanen tuumasi ja myönsi kaivanneensa pelaamista kovasti.

Pistons rokotti lopussa

Pistons-ottelussa Markkanen oli kentän paras pistemies 22 pisteellä ja 6 levypallolla. Hän nosti vapaaheitoillaan Cavaliersin pisteen johtoon 103–102, kun ottelua oli pelaamatta minuutti. Pistons ratkaisi ottelun kuitenkin edukseen, kun joukkueen tulokaspelaaja Cade Cunningham upotti neljä vapaaheittoa lopussa.

– Joukkue ei tehnyt työtään kunnolla. Ottelun viimeisten kahden ja puolen minuutin aikana on pelattava täydellisesti, korosti Cavaliersin päävalmentaja J.B. Bickerstaff seuran Twitterissä julkaistussa haastattelussa.

Markkanen pelasi vajaat 28 minuuttia. Pisteiden ja levypallojen lisäksi hän sai tilastoihinsa yhden syötön ja yhden torjunnan. Pelitilanneheitoista hän upotti kuusi 16:sta. Kolmen pisteen heittojen seitsemästä yrityksestä kaksi meni sisään, mutta vapaaheittonsa Markkanen heitti 80 prosentin tarkkuudella (8/10).

Cavaliers on NBA:n itälohkossa viidentenä. Joukkueella on koossa 35 voittoa ja 24 tappiota.

– Jokainen ottelu on tärkeä. Olimme vähän huolimattomia ennen tähdistötaukoa, ja sama jatkui nytkin. Annoimme vähän löysiä levypalloja, Markkanen puntaroi joukkueensa otteita.