Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nousiainen pisteille Lillehammerissa – Kraft voittoon

Eetu Nousiainen hyppäsi ainoana suomalaisena pistesijoille, kun mäkihypyn miesten maailmancupissa kisattiin torstaina Lillehammerin kilpailu HS140-mäessä. Nousiainen venytti 123,5 ja 132 metriä ja oli 27:s.

– Ihan hyvä fiilis tällä hetkellä hyppiä, hyvä vire Lahden (viime viikonlopun) jälkeen jatkuu täällä Norjassakin. Hypyt eivät vieläkään (ole) parhaalla tasolla, mutta itseluottamusta tuo se, että niin sanotusti huonoillakin hypyillä voi pärjätä, Nousiainen totesi Hiihtoliiton haastattelunauhalla.

Niko Kytösaho ja Antti Aalto karsiutuivat toiselta kierrokselta. Kytösaho hyppäsi avauskierroksella 123 metriä ollen 32:s. Pääsy 30 parhaan joukkoon eli toiselle kierrokselle jäi 1,3 pisteen päähän. Aalto oli 119,5-metrisellään 37:s.

Kisan voitti Itävallan Stefan Kraft 5,1 pisteen erolla maailmancupin kärkimieheen, Japanin Ryoyu Kobayashiin. Jos on Nousiainen vireessä, niin on Kraftkin, sillä viime viikonloppuna Lahdessa hän voitti cupin kisan ja oli toisessa Lahden kisassa kolmas.