Ukrainan asia on myös urheilun asia – Järvenpään Shukokai Karate haastaa urheiluseurat mukaan keräykseen ukrainalaisten auttamiseksi: "Tilanne koskettaa kaikkia eurooppalaisia"

Finlands sak är vår – Suomen asia on meidän, sanoivat ja teoillaan näyttivät ruotsalaiset talvisodassa ja jatkosodassa. Nyt Ukrainan asia on myös urheilun asia, mikä näkyy sekä kansainvälisesti, kansallisesti että paikallisesti.

Järvenpään Shukokai Karate haluaa olla tukemassa Ukrainan kansalaisia ja auttamassa Ukrainassa sodan keskellä hätää kärsiviä ihmisiä ja lahjoittaa SPR:n katastrofirahaston keräykseen 200 euroa.

Samalla Järvenpään Shukokai Karate haastaa kaikki Keski-Uudenmaan alueen urheiluseurat ja kaikki Suomen Shukokai Karateliiton jäsenseurat mukaan keräykseen.

Järvenpään Shukokai Karaten puheenjohtaja Erna Paavilainen toivoo, että mahdollisimman moni seura yli lajirajojen lähtee mukaan keräykseen.

– Jokainen lahjoitus on tärkeä, ja pienistä lasillisista kertyy iso lätäkkö. Kun inhimillinen hätä on suuri, niin silloin myös avuntarve on isoin. Tilanne Ukrainassa koskettaa kaikkia eurooppalaisia ja jo nyt on nähty hienosti se, miten paljon ihmiset haluavat auttaa. En näe mitään syytä, miksi emme voisi auttaa Suomessa myös yhtenäisenä urheilurintamana, Paavilainen sanoo.

Paavilainen korostaa, että jokainen seura lähtee avunantoon omien mahdollisuuksiensa mukaan.

Kun inhimillinen hätä on suuri, niin silloin myös avuntarve on isoin.

Erna Paavilainen

– Juuri niin kuin rahavarat sallivat. Meidän on Suomessa helppo samaistua Ukrainan tilanteeseen, kun naapurimme ja historiamme on mikä se on, ikävä kyllä. Toivottavasti tilanne ei muutu enää yhtään pahemmaksi, ja toivottavasti Ukrainassa saadaan aikaan järkevä ratkaisu mahdollisimman nopeasti. Sitä varmasti kaikki toivovat.

SPR:n katastrofirahasto valikoitui lahjoituskohteeksi nopeasti.

– Toki on paljon muitakin hienoja hyväntekijöitä, ja kaikki rahallinen ja henkinen tuki Ukrainaan on nyt tarpeen. Ja kaikkihan me olemme nähneet, että auttamisen halua on löytynyt valtava määrä – onpa kyseessä ollut sitten esimerkiksi tavaran toimittaminen oikeaan kohteeseen oikealla tavalla tai ukrainalaispakolaisten sijoittaminen Suomeen.

– Me koimme, että raha on hyvä ja nopea tapa auttaa. SPR:n kaltainen iso toimija osaa varmasti löytää rahalle tarpeen ja organisoida avun oikeaan kohteeseen. SPR:llä on pitkät perinteet ja osaaminen toimia oikeaan suuntaan oikealla tavalla. Sen takia valitsimme sen.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut