Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kemppinen ja Hurske mainioilla ajoilla toisiksi Pariisissa – positiivinen koronatulos esti Samuelssonin kilpailemisen

Lotta Kemppinen juoksi Pariisin kansainvälisissä yleisurheilukilpailuissa toiseksi naisten 60 metrillä ajalla 7,17. Reetta Hurske oli toinen naisten 60 metrin aitajuoksussa ennätystään sivuavalla ajalla 7,93.

Kemppisen aika jää vain sadasosan hänen viime talvena juoksemastaan Suomen ennätyksestä. Hurske jäi Nooralotta Nezirin Suomen ennätysajasta kaksi sadasosaa.

Kemppinen oli hyvässä vauhdissa jo 60 metrin alkuerässä, josta hän eteni finaaliin ajalla 7,22.

– Olin tosi tyytyväinen siihen, miltä juoksu finaalissa tuntui. Tunsin, että se kiihtyi hyvin loppuun, ja reaktiokin oli hyvä, Kemppinen sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Ykköseksi rynni ajan 7,06 juossut Sveitsin Mujinga Kambundji. Kemppinen kilpailee seuraavaksi puolentoista viikon päästä Belgradin MM-hallikilpailuissa.

– Tämä oli ehdottomasti hyvä juoksu MM-kisoja ajatellen. Näillä ajoilla pitäisi päästä välieriin ja kutkutella jopa finaalipaikkaa, Kemppinen sanoi.

Kemppinen jätti taakseen muun muassa jamaikalaistähti Shericka Jacksonin, joka oli kolmas. Jackson on muun muassa Tokion olympialaisten pikaviestin olympiavoittaja ja 100 metrin pronssimitalisti samoista kisoista.

Alkuerissä ajan 7,98 aitonut Hurske piti MM-kenraaliaan hyvänä.

– Hyvä, että pystyin juoksemaan jo alkuerissä tuollaisen, vaikka valmistautuminen kisaan ei ollut helppo, Hurske sanoi viitaten matkustamisen tuomiin selkävaivoihin.

Hän hävisi kilpailun voittaneelle Ranskan Cyrena Samba-Mayelalle sadasosan.

– Vaikka tuo oli hyvä juoksu, se ei ollut täydellinen, Hurske sanoi.

Samuli Samuelssonin piti juosta Pariisissa 60 metriä. Hän antoi kuitenkin Pariisissa koronatestissä positiivisen näytteen ja joutui jättämään kilpailun väliin. Samuelsson totesi Urheiluliiton tiedotteessa olevansa oireeton.

Salminen loikki kolmanneksi, vaikka nilkkaan sattui

Senni Salminen ylsi naisten kolmiloikkakisassa kolmanneksi tuloksella 13,93, vaikka hänen ensimmäinen yrityksensä päättyi nilkan pyörähdykseen.

– Päätettiin jättää seuraava hyppy väliin ja puntaroitiin aika pitkään, onko järkeä ja pystyykö Senni jatkamaan. Sitten kokeiltiin, ja kontakti tuntui ihan ok:lta, Salmisen valmentaja Matti Mononen sanoi.

Kilpailun voitti Portugalin Patricia Mamona tuloksella 14,15.

Miesten seiväshypyssä Mikko Paavola oli seitsemäs ylitettyään 547.

Pariisin tapahtuma oli maailman hallikiertueen viimeistä edeltävä kilpailu.