Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

51:s kerta toden sanoi – Duplantis otti ME-korkeudesta työvoiton

Kauden viides hallikilpailu tuotti seiväshyppääjä Armand Duplantisille viimein toivotun tuloksen. Ruotsin ihmemies paransi maanantaina seiväshypyn maailmanennätystään sentillä ja nosti ME-korkeuden 619:ään.

Uutistoimisto TT:n laskujen mukaan ME:n tuonut hyppy oli Duplantisin 51:s korkeudesta 619.

– Ennätys on ollut tuloillaan. Yksikään aiempi korkeus ei ole tuottanut minulle tällaisia ongelmia, joten nyt on hyvät tunnelmat, Duplantis kertoi Kansainvälisen yleisurheiluliiton World Athleticsin (WA) nettisivuilla.

Duplantis hyppäsi ennätyksen Serbian Belgradissa, jonne hän palaa ensi viikon lopulla sisäratojen MM-kisoihin.

Maanantain kilpailu päätti WA:n hallikilpailujen sarjan. Kisa huipentui komeasti, kun 22-vuotias ruotsalainen selvitti ennätyskorkeuden kolmannella yrityksellään. Kun hän tajusi rikkoneensa nimissään olleen maailmanennätyksen, hän juoksi suoraan tyttöystävänsä Desire Inglanderin luo ja suuteli tätä.

Duplantis oli yrittänyt ME-korkeutta aiemmin tällä kaudella jo Karlsruhessa, Berliinissä, Uppsalassa ja Birminghamissa.

MM-kulta kesän työlistalla

Duplantis on ollut maailmanennätysmies helmikuusta 2020 lähtien, kun hän selvitti korkeuden 617 Puolan Torunissa ja viikkoa myöhemmin 618 Skotlannin Glasgow'ssa. Viime vuonna hänen parhaansa oli 610:n ylitys niin ikään Belgradin hallissa, ja Duplantis sivusi tulosta kesäkuun alussa ulkoradalla Hollannin Hengelossa.

Seiväshypyssä maailmanennätyksiä ei jaotella erikseen sisä- tai ulkoradoilla tehdyiksi. Ulkoradoilla Duplantis on ylittänyt parhaimmillaan 615 vuonna 2020 Roomassa.

Duplantis on saavuttanut urallaan muun muassa olympiavoiton Tokiosta viime vuonna ja Euroopan mestaruuden Berliinistä neljä vuotta sitten. Vuoden 2019 MM-kisoissa Qatarin Dohassa hän oli MM-kakkonen Yhdysvaltain Sam Kendricksin takana. Heinäkuussa hänellä on mahdollisuus voittaa uransa ensimmäinen ulkoratojen maailmanmestaruus toisessa kotimaassaan Yhdysvalloissa, sillä MM-kisat urheillaan Eugenessa. Elokuussa ovat vuorossa EM-kisat Münchenissä.

---

Lähteinä myös uutistoimistot AFP ja TT.