Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottas sai Alfa Romeon kuriin Bahrainissa – ongelmaton testipäivä tarjosi 66 ajettua kierrosta ja päivän seitsemänneksi parhaan kierrosajan

Valtteri Bottas oli tyytyväinen formula 1:n Bahrainin talvitestien ensimmäiseen päivään. Hän ajoi torstaina Alfa Romeolla päivän seitsemänneksi parhaan, mutta tärkeintä oli selvitä Barcelonan testit pilanneista teknisistä ongelmista ja hakea tuntumaa alkavan kauden ajokkiin.

Bottas ajoi testipäivän aikana 66 kierrosta ja oli tyytyväinen edistykseen.

– Barcelonassa emme oikeastaan päässeet ajamaan kunnon testikierroksia, mutta nyt meillä ei ollut iltapäivän jaksolla mitään ongelmia. Olen ylpeä siitä, mitä tiimi on saanut aikaan viikon aikana, Bottas kiitteli.

– Oli äärimmäisen tärkeää saada kierroksia alle. Pääsimme vihdoin kokeilemaan eri säätöjä ja kokeilemaan, miten auto vastaa niihin. Oli hienoa tuntea ja nähdä kehitys testipäivän aikana.

Bottas kertoi, että talliväen ilmeet olivat vakavia vielä aamulla. Onnistunut päivä helpotti tunnelmia.

– Aamulla siellä oli hieman huolestunutta väkeä, mutta päivän päätteeksi tallin tiloissa näki aika paljon iloisia ilmeitä, Bottas paljasti.

Mielenkiintoisia säätökokeiluita

AlphaTaurin F1-tallin ranskalaiskuljettaja Pierre Gasly ahersi 103 kierrosta Bahrainin talvitestien ensimmäisenä ajopäivänä ja kruunasi urakan päivän nopeimmalla kierrosajalla 1.33,902. Bottas jäi vauhdikkaimmalla kierroksellaan puolitoista sekuntia kärkinoteerauksesta.

– Kokonaisuudessaan hyvä päivä, mutta tärkeintä oli kehitys Barcelonan testeistä. Se vahvisti, että olemme menossa oikeaan suuntaan ja teimme mielenkiintoisia säätökokeiluita. Niiden avulla opimme asioita auton tasapainosta ja käyttäytymisestä. Saimme kehitystäkin aikaan, Bottas jatkoi.

Bottas kertoi odottavansa innolla seuraavia testipäiviä.

– Tänään taisin ajaa vain kahta eri rengasta ja ne kuluivat melko nopeasti. Se vaikutti kuitenkin renkaan ominaisuudelta näissä lämpötiloissa ja saamme jatkossa renkaista lisää ymmärrystä, Bottas kuvasi ensituntumaa alkavan kauden renkaisiin.