Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Frilundista BBU:n valmennuspäällikkö

Keravalaisen salibandyseura Blackbirdsin hallitus on päättänyt palkata Erik Frilundin, 24, seuran päätoimiseksi valmennuspäälliköksi. Pesti alkaa 15.8.2022 ja on määräaikainen jatkuen 30.4.2023 asti.

Frilundin ensisijaisiin tehtäviin kuuluu seuran valmennuslinjan koordinointi, kaikkien valmentajien tukeminen, pelaajapolun kehittäminen sekä P16-, P19- ja miesten edustusjoukkueiden valmennuksessa toimiminen.

Frilundista tulee seuran kolmas palkattu työntekijä toiminnanjohtajan ja seuratyöntekijän lisäksi. Tehtävänkuva on laaja, mutta keskiössä on kehittää Blackbirdsin valmennustoimintaa.

– Tärkeintä on olla tuki seuran valmentajille ja kehittää sekä sparrata toimintaa joukkueiden arjessa. Kun valmentaja saa tukea ja arki on laadukasta, on harrastaminen mielekästä myös pelaajille – tasosta riippumatta. Sen seurauksena saamme pelaajapolkua ja valmennustoimintaa kehitettyä, Frilund kertoo BBU:n verkkosivuilla jatkaen:

– Uskon yhdessä tekemiseen kaukalossa ja sen ulkopuolella. Haluan olla helposti lähestyttävä apu valmentajille. Haluan edelleen kovasti oppia lisää myös muilta seuran ihmisiltä, enkä koe, että olen yksin päättämässä asioista.

BBU tiedottaa, että viime kausien aikana vahvasti kouluttautunut ja sitä kautta verkostoitunut Frilund alkoi saada kyselyjä muista seuroista.

Seuran puheenjohtaja Mikko Kivi näki, että seuran taloudellinen tilanne mahdollisti Frilundin pitämisen seurassa. Frilundin palkkauksen toivotaan nyt kehittävän seuran toimintaa.

Valmennuspäällikön palkkaaminen on ollut seuran tavoitteena, mutta koronapandemia viivästytti pestin täyttämistä.

– Seuralla on ollut selkeä suunnitelma panostaa toiminnan kehittämiseen, mutta taloudelliset raamit ovat asettaneet omat haasteensa. Nyt meille tarjoutui mahdollisuus ottaa seuraava askel ja olen henkilökohtaisesti hyvin tyytyväinen tästä rekrytoinnista. Rekrytointia helpotti, että Frilund on meille ennestään tuttu ja tiedämme saavamme loistavan työntekijän hommiin, Kivi kommentoi seuran sivuilla.

Frilund on ollut mukana seuran toiminnassa kaudesta 2015–16 lähtien.

– Oma tahtotilani oli ehdottomasti jatkaa Blackbirdsissä, josta on tullut itselleni tärkeä yhteisö, Frilund kommentoi.