Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osa F1-kuljettajista haluaisi höllentää koronasääntöjä

Muutamat formula 1 -luokan kilpa-ajajat toivovat alkavalle kaudelle höllennettyjä koronamääräyksiä. Kuljettajat esittivät perjantaina Bahrainissa, että he voisivat positiivisen koronatuloksen jälkeen itse arvioida ajokuntonsa.

Ennen kauden avauskilpailua McLaren-tallin Daniel Ricciardo ja Aston Martinin Sebastian Vettel ovat antaneet positiivisen testinäytteen. Ricciardo on saanut lääkäreiltä ajoluvan. Vettelin tilalla ajaa Nico Hülkenberg.

– Tuntuu, että koko maailma on jo vapautunut rajoituksista, mutta formula 1 pitää niistä edelleen tiukasti kiinni, Ricciardo kommentoi tilannetta alkuviikosta.

Myös Red Bullin Sergio Perez oli sitä mieltä, ettei positiivisen tuloksen pitäisi automaattisesti aiheuttaa sulkua kilpailusta.

– Pitäisi antaa ajajien päättää, Perez sanoi.

– Luulisin, että meillä kaikilla on jo kokemusta kilpailemisesta sairaana. Minusta ajaja voisi nytkin arvioida kuntonsa, eikä siitä pitäisi tulla mitään ongelmia.

Bottas ja Hamilton tiukemmalla linjalla

Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton muistuttivat ajajia vastuusta muita kohtaan.

– Voisin äänestää sen puolesta, että ajajat voivat kilpailla positiivisesta testituloksesta huolimatta, mutta vain siinä tapauksessa, ettei siitä seuraa taudin leviämisen riskiä, Bottas ilmoitti.

Hamiltonin mielestä riskiä olisi vaikea hallita.

– Jos esimerkiksi luovumme maskeista ja koko talliväki sairastuu, ihmiset saavat taudin eri vakavuusastein, Hamilton totesi seitsenkertaisen maailmanmestarin arvovallalla.

– Jotkut eivät juuri huomaa koko sairautta, mutta toiset sairastuvat vakavasti. On mielestäni parempi, ettemme ota sitä riskiä.

Hamilton kertoi sairastaneensa koronan varsin rajussa muodossa.

– Olin silloin todella sairas, eikä minulla olisi ollut mitään mahdollisuutta kilpailla, Hamilton vakuutti.

Formula 1:n MM-sarja edellyttää ajajilta ja kaikelta tallihenkilökunnalta rokotesuojaa koronavirusta vastaan.