Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Red Bull tähyää kauden avauskatastrofin jälkeen voittotaistoon Saudi-Arabiassa

Formula ykkösten suosikkeihin lukeutuva Red Bull -talli sai karmean alun MM-kauteen, kun viime sunnuntaina Bahrainissa ajetussa kausiavauksessa sekä Max Verstappen että Sergio Perez keskeyttivät.

Syynä autojen hyytymiseen oli tallin neuvonantajan Helmut Markon mukaan ongelma polttoaineen syöttöjärjestelmässä. Markon mukaan talli pystyy hoitamaan ongelman kauden jatkuessa tänä viikonloppuna Saudi-Arabian gp:llä.

– Yksinkertaistettuna siinä oli kyse siitä, että järjestelmässä ollut tyhjiö sai polttoaineen loppumaan moottorissa. Luulen, että saamme ratkaistua ongelman tänä viikonloppuna, Marko sanoi F1 Insider -sivustolle .

Marko kiisti arvelut, että autoissa ei ollut tarpeeksi polttoainetta. Red Bull -johtaja vakuutti samalla, että Red Bull on taistelemassa voitosta Jeddan radalla sunnuntaina.

– Antamatta tarkkoja lukuja (voin sanoa että) petroolia oli tarpeeksi kummankin auton tankissa. Olimme tarpeeksi nopeita Bahrainissa, mutta potentiaali jäi näyttämättä. Nyt palaamme täydellä vauhdilla ja taistelemme voitosta, Marko sanoi.

"Mercedes ja Red Bull parantavat nopeasti"

Ferrarilla tunnelmat kauden avauksessa olivat tyystin toiset, kun Charles Leclerc ja Carlos Sainz toivat tallille sen ensimmäisen kaksoisvoiton sitten syyskuun 2019 Singaporen gp:n. Saudi-Arabian gp-viikonlopun alla talli kuitenkin muistutti fanejaan "realismista".

– Vaikka saimmekin molemmat autot ylimmille palkintokorokkeille, meidän on muistettava, että yhtäkään kilpailijaa ei voi jättää laskuista tämän kauden mestaruustaistossa. Joten meidän on oltava yhä keskittyneitä auton parantamiseen. Mercedes ja Red Bull parantavat nopeasti, ja sitä me odotammekin, Sainz jutteli espanjalaiselle radioasemalle.

Bahrainissa riemua riitti myös Alfa Romeolla, kun Valtteri Bottas oli kuudes ja kiinalaistulokas Gyanyu Zhou 10:s.

– Mukava palata autoon nopeasti hyvän tuloksen jälkeen. Saamme mahdollisuuden jatkaa rakentamista viime viikonlopun hyvän esityksen päälle. Tallissa on todellista motivaatiota, menemme oikeaan suuntaan ja Saudi-Arabiassakin voimme taistella hyvistä sijoituksista, Bottas totesi tallin sivuilla .