Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rantalalle jatkoa BBU:n peräsimessä: "Toiminta menee koko ajan eteenpäin"

Salibandyn miesten Suomisarjassa pelaava keravalainen Blackbirds United on solminut tulevaa kautta ja mahdollisesti seuraavaakin kautta koskevan 1+1-vuotisen jatkosopimuksen joukkueen päävalmentajan Markus Rantalan kanssa. Seura tiedottaa Rantalan jatkosopimuksesta verkkosivuillaan.

Mukaan BBU-miesten valmennusryhmään liittyy seuran valmennuspäällikkö Erik Frilund. Valmennusryhmää on tarkoitus täydentää vielä kolmannella valmentajalla, jonka haku on käynnissä.

Rantala sanoo BBU:n sivuilla, että miehen ensimmäinen ja jo päättynyt kausi seuran edustusjoukkueen ruorissa vastasi pitkälti odotuksia.

– Vastaanotto Keravalla ja joukkueessa oli erinomainen, joten oli helppo hypätä mukaan.

– Suomisarjan taso oli mielestäni muutamia yksittäisiä otteluita lukuun ottamatta varsin tasainen. Hyviä otteluita saimme paljon, ja edustuksen kausi oli nousujohteinen. Lähtökohdat pitkän koronasulun jälkeen eivät olleet kenellekään varmasti helpot, mutta alun pienen kangertelun jälkeen saimme hyvin omasta tasosta kiinni ja pystyimme pelaamaan hyvää salibandya. Pelillisesti joukkue meni valmennuksen haluamaan suuntaan, ja siitä on erittäin hyvä jatkaa tutussa ympäristössä kohti uutta kautta, Rantala kommentoi BBU:n verkkohaastattelussa.

Rantala kertoo, että tulevan kauden joukkueessa tulee näillä näkymin olemaan sopivassa suhteessa nuoruutta ja kokemusta. Omia junioreita aiotaan ajaa sisään edustuksen toimintaan, ja myös paluumuuttajat ovat mahdollisia.

– Yksi selkeä kivijalka toiminnalle on seuran panostus edustusjoukkueeseenkin, mikä ainakin itselleni on näkynyt hyvin. Isona vahvuutena näen myös yhteisen halun viedä toiminnan laatua eteenpäin ja nostaa joka vuosi tasoa tekemisessä ja toiminnassa. Tätä kautta pääsemme jatkossakin nousujohteiseen kehitykseen myös pelikentällä. Toiminta menee koko ajan eteenpäin, ja joku päivä pääsarjaan nouseminen on realistista.

Vaikka BBU:n miesten kausi on paketissa, ei se tarkoita sitä, etteikö pallo pyörisi.

Blackbirdsin pojat hakivat sunnuntaina Mynämäeltä niukan 7–6-vierasvoiton SBS Wirmo/Maskusta tasoittaen P18-ikäluokan SM-sarjan puolivälieräsarjan 1–1:een. BBU:n tehonuorukaisia Mynämäellä olivat ketjukaverukset Justus Savolainen (1+2), Lauri Enström (2+0) ja Onni Latvala (1+1).

Ottelusarja ja välieriin jatkava joukkue ratkeaa tiistaina Kurkelan Rastaanpesässä. Ottelu alkaa kello 19.