Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keihäshirmu Johannes Vetter saapuu kesällä myös Tähtien kisoihin – kisajärjestäjät havittelevat Yulimar Rojasia kolmiloikan vetonaulaksi

Saksalaiskeihäänheittäjä Johannes Vetter saapuu tähdittämään juhannusviikolla Päijät-Hämeen Orimattilassa järjestettäviä Tähtien kisoja. Myös Puolan Marcin Krukowskin osallistuminen keihäskisaan on varmistunut.

Vuonna 2020 ennätyksensä 97,76 tehnyt Vetter oli myös viime vuoden tilastokärki 96,29 metrin siivullaan, mutta saksalainen epäonnistui kauden pääkilpailuissa Tokion olympialaisissa. Vetter osallistuu kesäkuussa Suomessa lisäksi ainakin Turussa järjestettäviin Paavo Nurmen kisoihin.

Krukowski oli viime vuoden tilastokakkonen, kun puolalainen kiskaisi Turussa 89,55 metrin heiton.

– Myös viime vuonna Orimattilassa kisanneeseen 87 metrin latvialaiseen Gatis Cakssiin on oltu yhteydessä, ja sieltä on ollut kiinnostusta. Viron 90 metrin mies Magnus Kirt on toipunut vammoistaan ja myös kiinnostunut osallistumaan, kisojen urheilijahankinnoista vastaava Veini Holopainen sanoi Orimattilan Jymyn tiedotteessa.

Tähtien kisojen ohjelmassa on myös kovatasoinen naisten kolmiloikkakisa, jota tähdittää ainakin Jymyn Kristiina Mäkelä. Kisajärjestäjät kertoivat havitelleensa kisaan muun muassa Venezuelan pomppuihmettä Yulimar Rojasia.

– Yulimar on tämän hetken yksi kovimmassa nosteessa olevista yleisurheilijoista tuoreella maailmanennätyksellään, ja myös hintalappu on sen mukainen, Holopainen myönsi.

Tähtien kisat järjestetään keskiviikkona 22. kesäkuuta.