Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tappara voiton päässä Suomen mestaruudesta – ”Ei mennä asioiden edelle"

Erikoistilanteiden merkityksestä puhutaan jääkiekon pudotuspeleissä lähes kyllästymiseen saakka, mutta Tappara on alleviivaamassa niiden roolia tänä keväänä yhä vain paksummalla tussilla.

Tapparan huima erikoistilanneosaaminen on nimittäin ratkaisemassa jääkiekkoliigan mestaruuden Tampereelle finaalisarjassa TPS:aa vastaan. Tappara on tehnyt kolmessa finaalissa kolme ylivoimamaalia neljällä yrityksellä, eikä ole antautunut turkulaisten kahdeksan ylivoiman aikana kuin kerran.

Myös maanantain kolmannen finaalin avausmaali nähtiin ylivoimalla Tampereen areenassa, kun Veli-Matti Savinainen vei isännät 1–0-johtoon toisen erän puolivälissä Anton Levtchin ja Kristian Tanuksen kauniista tarjoilusta.

Lopulta Tappara karkasi ottelusarjassa 3–0-johtoon ja voiton päähän Suomen mestaruudesta maalein 3–1.

– Mennään vaihto kerrallaan, ja tiistaina kello 21–22 ollaan viisaampia. Jos lähdetään asioiden edelle, siinä nopeasti valahtaa paska housuun, pudotuspelien maalipörssin kärkipaikalle kahdeksalla osumalla noussut Savinainen ennakoi neljättä finaalia.

– Meiltä löytyy ylivoimaan paljon erilaisia variaatioita. Se on saatu kevään kynnyksellä uomiinsa, yksinkertaisuuden kautta se tulee.

TPS:n paikka on paha

Jotain TPS:n tulevasta haasteesta kertoo se, ettei yksikään joukkue ole liigan historiassa noussut finaaleissa 0–3-tappioasemasta mestaruuteen.

– Paikka on paha, mutta myös aika yksinkertainen. Joka jätkän pitää saada tiistaina semmoinen draivi esiin, ettei tarvitse kuukauden päästä kesälomalla jossitella, TPS-kapteeni Juhani Jasu sanoi.

Tampereella kirjoitettiin maanantaina myös uusia lukuja jääkiekkohistoriaan, kun ottelu pelattiin Tampereen kautta aikain suurimman pudotuspeliyleisön (12 075 katsojaa) edessä ja liigan pudotuspeleissä ylitettiin ensimmäistä kertaa 300 000 katsojan raja.

Lisäksi Kristian Kuusela nousi kaikkien aikojen eniten pudotuspeliotteluita (190) pelanneeksi pelaajaksi Ilkka Mikkolan rinnalle.