Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapparalle on tänään tyrkyllä ennätysmäinen 11. liigamestaruus

Tamperelaisella Tapparalla on tänään tilaisuus nousta jääkiekkoliigassa Suomen mestaruuksien määrällä mitattuna kaikkien aikojen menestyksekkäimmäksi kotimaiseksi seuraksi.

Tappara johtaa ennen tänään Turussa pelattavaa vieraspeliä TPS:ää vastaan finaalisarjaa voitoin 3–0. Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa, joten finaalisarjan voitto on katkolla Tapparalle ensi kertaa.

Tappara voitti eilen Tampereella kolmannen finaalikohtaamisen 3–1. Se voitti Liigan runkosarjan. Tappara vei TPS:ää vastaan runkosarjakohtaamiset otteluvoitoin 3–1.

Tapparalla ja TPS:llä on kummallakin aiemmilta liigakausilta kymmenen Suomen mestaruutta. Seurat ovat kohdanneet liigafinaaleissa aiemmin neljästi, ja voitot ovat tasan 2–2.

Tapparan keskinäiset finaalisarjavoitot ovat vuosilta 1977 ja 1982, TPS:n kaikkien aikojen ensimmäiseltä SM-liigakeväältä 1976 ja tältä vuosituhannelta 2001.

SM-liigan pudotuspeleissä Tappara ja TPS ovat pelanneet 12 kertaa. Pudotuspelisarjoista Tappara on voittanut kahdeksan, TPS neljästi.

Viime vuonna raumalainen Lukko voitti Suomen mestaruuden TPS:ää vastaan koronapandemian typistämässä SM-finaalisarjassa otteluvoitoin 3–1.

Suoraan 4–0-otteluvoitoin Suomen mestaruus on ratkennut viimeksi keväällä 2011, kun HIFK peittosi finaalisarjassa Bluesin.