Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joonas Iisalo nousee isoveljensä tavoin koripallon Bundesliiga-seuran päävalmentajaksi – "Joonaksella on monessa mielessä selkeitä ajatuksia"

Suomalaisvalmentaja Joonas Iisalo on nimetty koripallon Saksan Bundesliigassa pelaavan Heidelbergin päävalmentajaksi, tiedottaa Koripalloliitto. Iisalon valmentajasopimus alkaa ensi kaudesta, ja se on pituudeltaan kaksivuotinen.

Iisalo toimii Bundesliigassa kolmatta kautta isoveljensä Tuomas Iisalon apuvalmentajana. Kaksi ensimmäistä kautta kuluivat Crailsheimissa, ja tällä kaudella veljeskaksikko on luotsannut Bonnin sarjan kärkikaartiin.

– Olen erittäin iloinen tästä mahdollisuudesta olla Heidelbergin seuraava päävalmentaja. Kolmen Saksassa viettämäni vuoden aikana olen oppinut paljon Tuomakselta, valmennusryhmältämme sekä sarjan muilta erinomaisilta valmentajilta. Uskon tämän olevan oikea hetki aloittaa uusi haaste, Iisalo innostui Heidelbergin verkkosivuilla.

Heidelbergin urheilutoimenjohtaja Alex Vogelin mukaan Iisalo erottui muista hakijakandidaateista.

– Joonaksen myötä palkkasimme valmentajan, joka tuo uudenlaisen lähestymistavan ja filosofian peliin. Yleisesti huomasimme heti alusta lähtien, että Joonaksella on monessa mielessä selkeitä ajatuksia. Hänen ideansa sopivat erittäin hyvin yhteen tulevien vuosien suuntaamme, Vogel kehui.

Iisalo toimi ennen Saksan-vuosiaan Korisliigassa Salon Vilppaan päävalmentajana kausina 2016–2019.

Takavuosien menestyjäseura

Heidelberg on voittanut Saksan mestaruuden yhteensä yhdeksän kertaa, mutta mestaruuksista edellinen on vuodelta 1977. Kuluva kausi on pudotuspelien ulkopuolelle jäävälle Heidelbergille ensimmäinen Bundesliigassa 37 vuoteen,

Iisalojen valmentama Bonn on pelannut jo kaikki Bundesliigan runkosarjaottelunsa ja jatkaa kevättään pudotuspeleissä. Joukkue johtaa runkosarjaa ennen vähemmän otteluita pelanneita kilpakumppaneitaan Alba Berliniä ja Bayern Müncheniä.

Tuomas Iisalo nimettiin tällä kaudella Bundesliigan vuoden valmentajaksi.