Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olympialaisten pikajuoksukuningatar juoksi kotimaassaan satasen 10,94 – pari päivää aiemmin hän vetäytyi Timanttiliigasta olkapäävamman takia

Kaksien edellisten olympialaisten pikajuoksukuningatar Elaine Thompson-Herah yllätti yleisurheilun seuraajat, kun hän juoksi lauantaina Jamaikan Kingstonissa satasen voittoon ajalla 10,94. Yllätys ei ollut voitto, vaan se, että Thompson-Herah ylipäätään kilpaili. Hän oli kaksi päivää aiemmin vetäytynyt Timanttiliigan kilpailusta olkapäävamman takia.

Thompson-Herah ilmoitti Birminghamin kisajärjestäjille torstaina, ettei voi lentää Britanniaan, koska olkapäässä oli tuntemuksia harjoituksissa. Lauantaina Kingstonissa hän kertoi, että olkapään kiertäjäkalvosin olisi voinut kipeytyä lisää mannerten välisellä lennolla.

– En ole sataprosenttisessa kunnossa, joten arvioin, ettei matkustaminen ole minulle hyväksi, Thompson-Herah sanoi.

– Päätimme testata kuntoani, ja olkapää tuntui paremmalta kuin muutama päivä sitten, juoksija totesi.

Thompson-Herah, 29, voitti naisten 100 metrin ja 200 metrin juoksun olympiakultaa vuonna 2016 Rio de Janeirossa ja uusi matkojen olympiavoittonsa viime vuonna Tokiossa. Hänen satasen ennätyksensä on 10,54 viime vuodelta. Hän juoksi ennätyksensä Yhdysvaltain Eugenessa, jossa kisataan heinäkuussa maailmanmestaruuksista ilmeisen nopealla radalla.

Seville häikäisi miesten satasella

Kingstonin kisoissa Thompson-Herahin juoksu jäi miesten 100 metrin kisan varjoon, sillä 21-vuotias Oblique Seville hätyytteli kauden kärkiaikaa. Seville juoksi ennätyksensä 9,86 ja nousi Jamaikan tilastossa kaikkien aikojen kuudenneksi. Sevillen aiempi ennätys oli pari viikkoa sitten juostu 10,00.

Sevilleä valmentaa ME-mies Usain Boltin valmentajana tunnettu Glen Mills.

Boltin ME-ajan 9,58 lisäksi Sevilleä nopeampia jamaikalaisia ovat satasella olleet Yohan Blake (9,69), Asafa Powell (9,72), Nesta Carter (9,78) ja Steve Mullings (9,80).