Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lappeenrannan Catzin tähtipelaaja Elena Melto lopettaa uransa

Naisten Korisliigan ja Lappeenrannan Catzin pelaajasuuruuksiin kuuluva Elena Melto lopettaa pelaajauransa. Melto, 36, pelasi Korisliigassa 17 kautta ja voitti niiden aikana seitsemän SM-kultaa, kuusi hopeaa ja yhden pronssin.

Kausista 15 kului Catzissa ja kaksi Kotkan Peli-Karhuissa. Melto kirjasi viimeisellä kaudellaan Catz-paidassa uransa kovimman pistekeskiarvon 20,2, ja hänet valittiin liigan parhaaksi pelaajaksi.

Venäjällä varttunut Melto sai Suomen kansalaisuuden vuonna 2018. Lopullinen päätös uran loppumisesta syntyi vasta pari päivää sitten.

– Päätös oli erittäin vaikea, kun takana oli hyvä henkilökohtainen kausi. Koripallo on ollut koko elämäni sataprosenttisesti ja sen kautta olen saanut ihanan perheen, miehen ja kaksi lasta, Melto sanoi Catzin tiedotteessa.

Melto pelasi Korisliigassa 484 runkosarjaottelua ja kirjasi niissä 7 232 pistettä ja 3 929 levypalloa. Melto on liigan kaikkien aikojen pistetilastossa kolmantena Lea Hakalan ja Kenya Robinsonin perässä, jos mukaan lasketaan myös pudotuspelit.