Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Reetta Hurske paineli alle EM-rajan – "Startti oli niin surkea, että jösses sentään"

Yksi Lahden gp-kisojen odotetuimmista lajeista oli naisten pika-aidat, sillä olihan kova kolmikko Nooralotta Neziri, Annimari Korte ja Reetta Hurske ensimmäistä kertaa samalla lähtöviivalla sitten toissa vuoden Kalevan kisojen.

Silloin mestariksi juoksi Korte. Nyt pisimmän korren vei Tampereen Pyrintöä edustava Hurske, joka juoksi finaalissa ajan 12,92, joka alittaa samalla kesän EM-kisojen tulosrajan. Kolmanneksi jääneen Kortteen (13,10) edelle ehti jamaikalainen Crystal Morrison, joka kellotti ajan 12,93.

Lahtelaisyleisö ei saanut haluamaansa kliimaksia, sillä Neziriä ei nähty loppukilpailussa. Alkuerässä Neziri juoksi 13,23. Alkuerän jälkeen Neziri kertoi vanhan kantapäävamman ilmoittaneen itsestään, ja hän ei halunnut riskeerata mitään.

Kilpailun ykkönen oli hieman hämmästynyt loppuajasta, sillä juoksu oli kaikkea muuta kuin täydellinen. Hurske tunnetaan vahvana lähtijänä, ja juoksun alku on kuulunut aina tamperelaisen ehdottomiin vahvuuksiin.

– Startti oli niin surkea, että voi jösses sentään! Hyvältähän se tuntuu, että juoksu kulkee tässä vaiheessa kautta jo näinkin hyvin, Hurske sanoi.

"Seuraavaksi hyökkään MM-rajan kimppuun"

Hurske kilpailee ensi viikolla Tampereella. Sen jälkeen hän hakee kovia kisoja sekä Puolasta että Slovakiasta.

– Seuraavaksi hyökkään MM-rajan kimppuun. Kunhan juoksun alku lähtee normaalisti, kaikki on mahdollista.

Kortteelle Lahden kisa oli varmasti jännä, sillä se oli hänen ensimmäinen tositestinsä sitten viimesyksyisen jalkaleikkauksen.

– Minulla on vielä harjoituskausi kesken. En ollut palautunut alkuviikon kovista treeneistäni. Siinä mielessä tämä kisa tuli vähän aikaisin.

Kortteen hollantilainen valmentaja Mart Bennema oli sitä mieltä, että hänen suojattinsa kaipaa kisoja.

– Jos itse päättäisin, en kilpailisi vielä. Mutta kuuntelen valmentajaani. Juoksuni kulkee hyvin, mutta aitatreeniä puuttuu vielä. Heti kun tekniikkani napsuu kohdalleen, tulosta voi alkaa odottaa, Korte sanoi.

"Ei ole rekan alle jäänyt olo"

Naisten kolmiloikkapaikalla ei nähty haamuhyppyä. Senni Salmisen kauden avaus ei ollut loistelias, mutta ei myöskään mikään riman alitus. Juoksu ei tällä kertaa kulkenut toivotusti.

– Se oli vaihtelevaa sekä ailahtelevaa. Kakkoshypyssä juoksu tuli tosi hyvin, mutta viimeinen loikka petti. Siinä olisi ollut potentiaalia. Jätetään hyvä hyppy sitten Turkuun, viimeisellään voittotuloksensa 13,96 ponkaissut Salminen sanoi.

Salminen on huippu-urheilija, joka palautuu kisarasituksista nopeasti.

– Jos mihinkään ei satu, niin jo seuraava päivä on ihan normaali. Ei ole sellainen rekan alle jäänyt olo, Salminen naurahti.

Yksi illan ehdottomista onnistujista oli sprintteri Samuel Purola, joka puristi 200 metrillä komean ennätyksensä, 20,74.

– Otin kaarteen ekstralöysästi, jotta voimia jäi loppuun. Parempaan päin juoksu on menossa.