Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kimi Räikkönen palaa kilparadoille elokuussa

Formula ykkösissä kautta aikain eniten kisoja ajanut ja sarjassa maailmanmestaruuden 2007 voittanut Kimi Räikkönen palaa kilparadoille. Yhdysvaltain Nascar-sarja kertoi torstaina, että Räikkönen ajaa Nascar Cup -sarjan kisassa Watkins Glenin legendaarisella moottoriradalla 21. elokuuta.

Räikkönen, 42, päätti huikean F1-uransa viime kauteen. Nascarista hänellä on jo aiempaa kokemusta, sillä ollessaan F1:stä tauolla vuosina 2010–11 hän kisasi kaksi Nascar-koitosta. Toinen oli Xfinity Series -rata-autosarjassa ja toinen Camping World Truck Series -rekkasarjassa.

Nascar Cup on Nascar-sarjan pääluokka. Räikkönen ajaa Watkins Glenin kisassa Trackhouse-tallin Chevrolet Camaro -ajokkia numerolla 91.

– En odottanut kilpailevani enää, mutta (tallipomo) Justin Marks tuli luokseni Sveitsiin ja sai minut vakuuttuneeksi siitä, kuinka tosissaan hän on luomassa huippuluokan tallia. Tästä tulee hauskaa, mutta olen kuitenkin erittäin tosissani tässä asiassa. Tiedän, miten kova kilpailu Nascar Cupissa on, ja tästä tulee kova haaste, Räikkönen sanaili.

– Luulen, että hän pärjää todella, todella hyvin. Tässä ei ole kyse pelkästä pr-tempusta, vakuutti puolestaan tallipomo Marks.