Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sergio Perez voitti sateen kasteleman Monacon F1-kilpailun

Red Bullin Sergio Perez nousi sateen viivästyttämän Monacon F1-kilpailun valtiaaksi. Kilpailu alkoi sunnuntaina yli tunnin myöhässä sateen muutettua Monacon katuradan järjestäjien mielestä liian vaaralliseksi.

Lopulta varsinainen kilvanajo alkoi niin sanotulla lentävällä lähdöllä turva-auton poistuttua radalta. Aika-ajon ykköseksi ajanut Ferrarin Charles Leclerc johti kilpailua, mutta putosi neljänneksi varikkosähläyksen takia. Leclerc ei pystynyt enää nostamaan sijoitustaan Monacon haastavalla katuradalla.

Kotiyleisönsä edessä ajanut Leclerc kävi vaihtamassa kilpailun alkupuolella välikelin renkaat. Muutama kierros myöhemmin hän tuli varikolle vaihtamaan kuivan kelin renkaat ja jatkoi kisaa nelossijalta. Leclerc kävi tiimiradiossa kuumana tallin varikkotoiminnasta, joka luultavasti maksoi hänelle kisan voiton.

Bottas nousi yhdeksänneksi

Kilpailussa toiseksi ylsi Ferrarin Carlos Sainz ennen Red Bullin Max Verstappenia. Alfa Romeon Valtteri Bottas tuli maaliin kymmenentenä, mutta Esteban Oconin viiden sekunnin aikasakko nosti suomalaiskuskin yhdeksänneksi. Kärkinelikko tuli maaliin alle kolmen sekunnin sisällä toisistaan.

Bottas lähti matkaan aika-ajon 12. sijalta.

– Eilinen (lauantai) oli koko viikonlopun vaikein päivä. Kolmen sijan nousu yhdeksänneksi ei ole huono kisa etenkään Monacossa. Tänään oli todella helppoa sortua virheisiin, ja olen iloinen, etten tehnyt niitä. Mielestäni teimme tallina oikeita ratkaisuja, Bottas sanoi kilpailun jälkeen.

Haasin Mick Schumacher ajoi 27. kierroksella rajusti seinään, ja turva-auto tuli radalle. Schumacher ilmoitti talliradiossa olevansa kunnossa. Punaiset liput keskeyttivät kilpailun 30. kierroksella pitkäksi toviksi Schumacherin rajun törmäyksen hajotettua auton lisäksi turva-aitaa.

Bottas sanoo ymmärtäneensä heti, että kyseessä oli iso tärsky, sillä Schumacherin auto meni kahteen osaan.

– Pääasia on, että hän on kunnossa, suomalaiskuski sanoi.

Verstappen säilytti MM-sarjan kärkipaikkansa

Bottas ei täysin ymmärtänyt päätöstä siirtää kilpailun lähtöä.

– Se oli outoa, mutta olen varma, että asiaa tarkastellaan, Bottas tiivisti.

Suomalaiskuskin mielestä pitkäkestoinen kilpailu oli haastava.

– Se todellakin tuntui pitkältä päivältä. Yritin vain pitää keskittymiseni kasassa, koska peli on pelattu, jos tällä radalla herpaantuu yhdeksikin sekunniksi, Bottas sanoi ja myönsi hämmästyneensä, kun sade yhtäkkiä puhkesi ennen kilpailua.

Viivästysten takia kilpailun aikaraja tuli vastaan, ja 77 kierroksen sijaan ajettiin vain 64 kierrosta.

Verstappen on MM-sarjan kärjessä ennen Leclerciä ja Pereziä, kun takana on seitsemän kilpailua. MM-taistelu on tiukkaa, sillä Verstappen on kerännyt 125, Leclerc 116 ja Perez 110 pistettä. Bottas on 40 pisteellään kahdeksantena.