Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

JäPSin putkelle jatkoa? – SJK Akatemia vieraaksi Järvenpäähän

Järvenpään Palloseuran miesten edustusjoukkue liitää tällä hetkellä korkealla – Ykkösen kauden aloittanutta neljän voitottoman ottelun putkea on seurannut kolme täyttä pistepottia. Viime kierroksella JäPS otti ensimmäiset vieraspisteensä niputettuaan PIF:n Paraisilla 1–0.

JäPS jatkaa kauttaan perjantaina Järvenpäässä kohtaamalla kevään suurimpiin yllättäjiin lukeutuvan SJK Akatemian. 13 pistettä kuudesta ottelustaan napanneet seinäjokiset porskuttavat sarjakakkosena heti TPS:n vanavedessä ja kaiken kukkuraksi ottelun turkulaisia vähemmän pelanneina.

Pohjanmaalaisten peli on ollut sekä tuloksellisesti että pelillisesti erityisen tylyä kahdella edelliskierroksella. Viimeksi SJK selätti Helsingin Oulunkylästä ponnistavan Gnistanin kotonaan peräti 4–0.

Jos SJK on viime aikoina ollut vakuuttava, niin sitä on kuitenkin ollut myös JäPS – etenkin kotonaan. Neljästä isännöimästään ottelusta sinipaidat eivät ole hävinneet vielä ainuttakaan, ja Janne Laihon vartioimaa verkkoakaan eivät vieraat ole onnistuneet heiluttamaan kuin kertaalleen.

Orastavasta voittoputkesta ja kasvavasta itseluottamuksesta huolimatta Osku Partosen miehistö jatkanee perjantaina pragmaattisella pelitavallaan, joten maalikarkeloita tuskin on taaskaan luvassa.

JäPSin perspektiivistä SJK:n mielenkiintoisin nimi lienee kärkimies Jonathan Muzinga, joka terrorisoi järvenpääläisiä jo pari vuotta sitten Kakkosessa PK-35:n paidassa. Liigassa nähdyn nuorukaisen esiintyminen Järvenpäässä ei kuitenkaan ole varmaa. Muita avainnimiä lienevät neljä maalia mieheen iskeneet Valentin Gasc ja Kingsley Ofori sekä Vertti Hänninen.

JäPS-kapteeni Roope Aution pelikunto on lievän jalkavamman vuoksi kysymysmerkki.

Iloinen uutinen on se, että JäPSin kymppipaita Ville Ahola nähdään todennäköisesti vihdoin pelaajaluettelossa.