Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Boston runnoi voimalla 2–1-johtoon NBA-finaaleissa – NY Post: Golden Staten pelaajat huomasivat Bostonin korin olevan liian korkealla

Boston Celtics runnoi voimalla 116–100-voittoon Golden State Warriorsista NBA-koripalloliigan kolmannessa loppuottelussa ja meni finaalisarjassa 2–1-johtoon. Warriors oli voittanut toisen ottelun kovaotteisesti taistelleen laitahyökkääjä Draymond Greenin johdolla, mutta kolmannessa ottelussa Bostonissa osat vaihtuivat.

Celticsin päävalmentaja Ime Udoka kiitti tästä korinaluspelaajiaan Robert Williamsia ja Al Horfordia.

– Me haluamme laittaa peliin halumme ja kokomme. Tämä on edestakaisin sahaava taistelu siinä suhteessa, mutta kun saamme tällaiset suoritukset Robert Williamsilta ja Al Horfordilta, se sataa meidän laariimme, Udoka sanoi.

Williams kaapi kymmenen levypalloa, torjui neljä heittoa ja riisti pallon kolmesti. Horford keräsi kahdeksan pistettä seitsemällä pelitilanneheitolla, kahdeksan levypalloa ja kuusi korisyöttöä.

Boston voitti kolmen sekunnin alueelta tehdyt pisteet 52–26. Jaylen Brown oli voittajien paras korintekijä 27 pisteellä ja Jayson Tatum heitti 26 pistettä.

"He ansaitsivat voiton"

Golden Staten Stephen Curry nakutti 31 pistettä ja Klay Thompson 25, mutta Warriors hävisi levypallot 31–47.

Golden State kiri kolmannen neljänneksen lopulla johtoon tilanteessa 82–83, mutta Celtics aloitti viimeisen neljänneksen 9–2-nykäyksellä ja meni menojaan.

– He tekivät hyvää työtä. He ansaitsivat voiton. He laittoivat paljon painetta meihin ja tuntui kuin olisimme uineet vastavirtaan suurimman osan illasta, Warriorsin päävalmentaja Steve Kerr tunnusti.

Toisessa ottelussa loistanut Draymond Green sai virhetilinsä täyteen viimeisellä neljänneksellä. Greenin saldoksi jäivät kaksi pistettä ja neljä levypalloa.

– Hänellä oli vaikea ottelu, mutta luotan Draymondiin enemmän kuin kehenkään muuhun. Hän ponnahtaa aina pystyyn tappioiden ja vaikeiden pelien jälkeen. Hän on taas vedossa perjantaina, Kerr lupasi.

Neljäs ottelu pelataan Bostonissa perjantaina. Mestaruuteen vaaditaan neljä otteluvoittoa.

"Pelaajilla on todella tarkka silmä"

Kolmatta loppuottelua varten verrytelleet Golden State Warriorsin pelaajat valittivat korin olevan liian korkealla Bostonissa, uutisoi New York Post. Pelaajien vainu osoittautui oikeaksi, sillä mittauksen jälkeen selvisi, että Warriorsin kenttäpäädyn kori oli korkeammalla kuin sääntöjen määräämässä kymmenessä jalassa eli 305 sentissä.

– Hyvä, että peli alkaa puoliltaöin. Heillä on runsaasti aikaa korjata se, Warriorsin valmentaja Kerr vitsaili, kun hänelle kerrottiin asiasta.

Kerr viittasi siihen, että ottelu alkoi Bostonissa kello 21 paikallista aikaa.

– Tällaista tapahtuu silloin tällöin. Pelaajilla on todella tarkka silmä huomata se, pelaajat tietävät. Kunhan asia korjataan, kaikki on kunnossa, Kerr jatkoi.