Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leclerc tyrmäsi Perezin ja Verstappenin – Valtteri Bottas kamppaili Alfa Romeon ongelmien kanssa

Azerbaidzhanin gp:n aika-ajo huipentui Ferrarin monacolaiskuljettajan Charles Leclercin huippuvetoon. Leclerc otti paalupaikan formula 1:n MM-sarjan kahdeksanteen kilpailuun kierrosajalla 1.41,359, jolla hän jätti pahimmat vastustajansa sekunnin kymmenysten päähän.

Red Bullin meksikolaiskuljettaja Sergio Perez jäi Bakun katuradalla 0,282 sekuntia Leclercistä ja MM-sarjaa johtava Max Verstappen 0,347 sekuntia.

Alfa Romeon Valtteri Bottas ei saanut päiväänsä minkäänlaista huipennusta. Hän oli vaikeuksissa jo aika-ajon ensimmäisessä osassa ja karsiutui aika-ajon kolmannesta osasta. Bottas kärsi monista vaikeuksista ja jäi aika-ajossa 15:nneksi.

– Harjoituksissa oli jarruongelmia, joiden seurauksena oli vaikea löytää rytmiä aika-ajoon. Pehmeistä renkaista puuttui pitoa nopealla kierroksella, enkä löytänyt keltaisten lippujen takia sopivaa rakoa nopealle kierrokselle, Bottas tiivisti pulmansa.

– Uskon, että vauhtiin vaikutti eniten se, etten saanut renkaita oikeaan lämpötilaan aika-ajossa.

Kisasta tulee helpompi

Alfa Romeo ei kyennyt ongelmien takia hyödyntämään auton uusia kehitysosia, mutta Bottas uskoo, että kilpailusta tulee tallille aika-ajoa helpompi.

– Vauhtimme on ollut ihan hyvä pitkissä vedoissa, eikä renkaiden lämpötilassa pitäisi olla samanlaisia ongelmia kuin aika-ajossa, Bottas ennakoi.

Alfa Romeolla ei saatu pehmeää rengasta toimimaan aika-ajossa. Kilpailu ajetaan varhemmin päivällä eli lämpimämmässä säässä.

Bottas arveli, että pitkällä pääsuoralla nähdään paljon ohituksia sunnuntain kilpailussa.

– Aika-ajon merkitys ei ole tällä radalla kovin suuri. Tasaisessa keskiryhmässä meillä pitäisi olla hyvät mahdollisuudet parantaa sijoitusta.

Hallitseva maailmanmestari Verstappen johtaa MM-sarjaa ennen Azerbaidzhanin kilpailua yhdeksän pisteen erolla Leclerciin ja 15 pisteen erolla Pereziin. Bottas on MM-pisteissä kahdeksantena.