Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oliver Helander rojautti lähes ysikymppisen

Suomalaiset yleisurheilijat lämpenivät joukolla hyviin tuloksiin Paavo Nurmen kisojen tasokkaassa seurassa. Turun kymmentuhantinen yleisö ihasteli äänekkäimmin Oliver Helanderin keihäsennätystä 89,83 ja Krista Tervon voittotulosta 74,34 moukarinheitossa.

Hyvässä vireessä olivat myös aitajuoksija Viivi Lehikoinen ja estejuoksija Topi Raitanen.

Helander kruunasi kisat voittamalla tasokkaan keihäskilpailun. Tokion olympiavoittaja Neeraj Chopra sijoittui toiseksi tuloksella 89,30. Kauden kärkitulosta 93,07 hallussaan pitävä grenadalainen maailmanmestari Anderson Peters oli kolmas tuloksella 86,60.

Voitto oli Helanderin uran arvokkain.

– Hyvältä tuntuu, kun parantaa ennätystä (88,02) neljän vuoden jälkeen, Helander totesi.

– Odotin, että menee ainakin 85 metriä, jos on hyvä päivä. Eli meni vähän ehkä yläkanttiin.

Vauhtiin jäi parantamista

Tero Pitkämäen valmennukseen viime syksynä siirtynyt Helander arvioi, ettei heitto ollut täysosuma.

– Vauhti meni hieman sipsutteluksi ennen ristiaskelia, muta heiton loppu osui hyvin, Helander arvioi.

Helander kilpailee seuraavaksi Kuortaneella lauantaina. Sen jälkeen hän pyrkii kuun vaihteessa Tukholman Timanttiliigaan.

Myös muut keihäsmiehet vertyivät mukaviin tuloksiin. Olympiafinalisti Lassi Etelätalo oli tasokkaassa kilpailussa vasta seitsemäs, mutta kauden avaustulos 82,63 oli todella lupaava.

– Ihan hyvä kauden avaukseksi, Etelätalo arvotti tuloksensa. Myös Toni Kuusela paransi yli 80 metrin tuloksellaan 80,35. Tuore 80 metrin heittäjä Toni Keränen ennätti palautua sunnuntain ennätysheitosta 78,70 metrin tulokseen.

Lehikoinen juoksi vakuuttavasti

Viivi Lehikoinen sijoittui 400 metrin aidoissa Italian Ayomide Folorunson jälkeen toiseksi uransa toiseksi parhaalla ajalla 55,13.

Lehikoinen juoksi viime lauantaina Genevessä ennätyksensä 54,96, jolla hän jäi vain 0,34 sekuntia Tuija Helanderin Suomen ennätyksestä. Turun juoksu vahvisti Lehikoiselle, että SE on hänen ulottuvillaan.

– Ennätys on käynyt välillä mielessä. Minulla on siihen mahdollisuuksia. Muuta en osaa siitä sanoa, Lehikoinen totesi.

Lehikoinen pysyi Turun juoksussa paremmin rytmissä kuin ennätysjuoksussaan, mutta aitojen ylitykset eivät onnistuneet aivan parhaalla mahdollisella tavalla.

– Tuntui, että aidat jäivät vähän kauas, Lehikoinen kertoi.

Lehikoinen taisteli juoksun voitosta, mutta Folorunso pääsi karkuun toisessa kaarteessa.

– Kaarre oli huono, Lehikoinen harmitteli.

Raitanen taisteli tavoiteaikaan

Estejuoksija Topi Raitanen jäi ensimmäisen kilometrin jälkeen jahtaamaan yksin kilpailun kärkikaksikkoa, mutta sinnitteli maaliin ajassa 8.19,34 ja ylsi aikatavoitteeseensa.

Etiopian Abraham Seme voitti kilpailun ajalla 8.14,87 ja Saksan Frederik Ruppert oli toinen ajalla 8.15,58. Kärki aloitti kilpailun kahdeksan minuutin loppuaikaa enteilevällä rytmillä.

– Alkuvauhti tuntui aika hyvältä, mutta sitten vähän pelästyin sitä ja jäin sen takia juoksemaan matkaa yksin, Raitanen harmitteli.

– Tämä oli silti askel eteenpäin. Suunta on hyvä, vaikka matkavauhti ei vielä kulkenut kuten parhaimmillaan, Raitanen arvioi juoksua.

– Minulla on hyvä luotto kuntoon.

Raitanen juoksee lauantaina Kuortaneella 1 500 metriä. Sunnuntaina hän matkustaa Yhdysvaltain Flagstaffiin korkean paikan leirille kolmeksi viikoksi.