Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perinteisen nurmiturnauksen kakkossija tyydytti Harri Heliövaaraa – "Emme hävinneet yhtään syöttövuoroa koko viikon aikana"

Suomen Harri Heliövaara ja Britannian Lloyd Glasspool kärsivät niukan tappion tenniksen ATP500-turnauksen nelinpelifinaalissa Lontoossa. Kaksikko taipui Queen's Clubin nurmipyhätössä kroatialaiselle huippuparille Nikola Mekticille ja Mate Pavicille lopulta 6–3, 6–7 (3–7), 6–10.

Finaalipaikka oli Heliövaaralle ja Glasspoolille ensimmäinen ATP500-tasolla. Suomalais-brittiläinen pari ratkaisi avauserän yhdellä murrolla, joka tuli heti ottelun alussa.

Toisessa erässä etenkin Glasspoolin syöttötyöskentely hieman laski, mutta viime vuonna Wimbledon- ja olympiavoittoa juhlineet Mektic ja Pavic eivät onnistuneet paikoista huolimatta nappaamaan murtoa. Katkaisupelissä ja kolmannen erän tie-breakissa kroatialaisten vire oli kuitenkin haastajakaksikolle liikaa.

– Emme hävinneet yhtään syöttövuoroa koko viikon aikana, se on aika huikea suoritus. Vastustajat tekivät finaalissa hyvin paljon oikeita asioita. Mekin teimme, mutta emme ihan yhtä monta kertaa, Heliövaara kommentoi.

Finaalitappio oli Heliövaaralle ja Glasspoolille tämän vuoden kolmas Montpellierin ja Dallasin loppuotteluiden jälkeen. Viime vuonna kaksikko voitti Marseillen ATP-turnauksen.

– Jos minulle olisi viikko sitten sanottu, että näin perinteisestä turnauksesta tullaan hopealautasen kanssa pois, olisin ollut aika tyytyväinen. Ei tähän voi olla pettynyt, Heliövaara totesi turnauksen kakkossijasta.

Heliövaara juhli uransa toista ATP-turnausvoittoa viime syksynä Moskovassa hollantilaisen Matwe Middelkoopin kanssa.

Välierä päättyi aikaisemmin päivällä

Heliövaara ja Glasspool varmistivat nelinpelin finaalipaikan vasta sunnuntaina päivällä, kun kaksikko voitti välierässä Intian Rohan Bopannan ja Kanadan Denis Shapovalovin.

Välierä oli tarkoitus pelata jo lauantaina, mutta sade keskeytti kamppailun avauserän jälkeen. Ottelu päättyi lopulta Heliövaaran ja Glasspoolin voittoon lukemin 7–5, 6–7 (4–7), 10–4.

Heliövaara ja Glasspool jatkavat ensi viikoksi Eastbournen ATP-turnaukseen, jonka jälkeen Lontoossa on vuorossa nurmikauden kohokohta Wimbledon.

Heliövaara nousee uudella nelinpelin maailmanlistalla sijalle 32.