Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kristiina Mäkelä venytti pitkät loikat vastatuuleen

Orimattilan Tähtien kisojen erikoinen konsepti ei tarjonnut yleisölle suuria riemunkiljahduksia keskiviikkona. Kahden lajin yleisurheiluillassa lämmin sää sai urheilijoilta kiitosta, mutta pyörivä tuuli ei niinkään.

Osaksi sen takia sekä naisten kolmiloikassa että miesten keihäässä tulostaso jäi melko vaatimattomaksi.

Kotiyleisönsä edessä hypännyt Orimattilan Jymyä edustava Kristiina Mäkelä voitti kilpailun tuloksella 14,12. Hän jäi kauden parhaastaan kaksi senttiä.

– Tavoite oli hypätä ehdottomasti kauden paras. Fiilis oli ennen kisaa erinomainen, mutta olot olivat vaikeat, Mäkelä sanoi.

Pitkänhuiskea kolmiloikkaaja tarkoitti pyörivää tuulta, joka kiusasi kilpailijoita läpi kisan.

– Orimattilassa tuuli on kiusannut ennenkin. Tuuli kääntyi harmillisesti juuri ennen kilpailua, Mäkelä manasi.

Mäkelä teki yhdessä valmentajansa Tuomas Sallisen kanssa nopeat johtopäätökset olosuhteista. Kaksikko päätti muuttaa kisan hyväksi kuuden hypyn harjoitukseksi. Mäkelää miellytti voittohyppy, vaikka sentit eivät päätä huimanneetkaan.

– On oikeasti todella kova juttu hypätä 14,12 kolmen metrin vastatuuleen. Se kertoo siitä, että ominaisuuksia löytyy. Loppu on kiinni ajoituksesta, Mäkelä sanoi.

Mäkelä luottaa rankingiinsa

Mäkelä on vahvasti menossa rankingin kautta Eugenen MM-kisoihin.

– Jos kymmenen naista menee rankingissa ohitseni viime metreillä, sitten ei voi sanoa muuta kuin oho!

Miesten keihäspaikalla ennakko-odotukset olivat myös korkealla. Kisa kuitenkin lässähti lähes täydelliseksi pannukakuksi. Voiton vei japanilainen Genki Dean tuloksella 79,71.

Lassi Etelätalo taipui kymmenen sentin erolla kakkoseksi. Heittonsa kanssa tuskaillut Toni Kuusela (76,50) jätettiin kolmanneksi. Maailman kuumin keihäsnimi Anderson Peters heitti yhden heiton, joka kantoi vaivaiset 71,94 metriä.

– Juokseminen oli hankalaa, varmaan johtuu iästä, 34-vuotias Etelätalo naureskeli.

Hän odotti paljon parempaa.

– Jalkani eivät olleet riittävän nopeat. Heti kun yritin juosta nopeampaa, koivet menivät solmuun, melko varma MM-kisaheittäjä sanoi.

Kuuselalla alkaa aika käydä vähiin, jos hän mielii kisakoneeseen. Oulussa kepin on lennettävä MM-rajan yli, joka on 85 metriä.

– Nyt ei olla kuin kymmenen metriä jäljessä. Saa kolmessa päivässä tapahtua ihmeitä. Heitossa on kaikki pielessä.