Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jalkapallolegenda Maradonan kuolemasta kahdeksan hoitohenkilökuntaan kuulunutta oikeuteen

Kahdeksan Diego Maradonan hoitohenkilökuntaan kuulunutta ihmistä joutuu oikeuden eteen argentiinalaisen jalkapallolegendan kuolemaan liittyen. Eilen julkistetun tuomioistuimen päätöksen mukaan kyseessä on väitetty rikollinen laiminlyönti, jossa Maradonan hoitohenkilökunta hylkäsi tämän kotisairaanhoidon aikana.

Maradona kuoli 60 vuoden iässä vuonna 2020 toipuessaan veritulpan vuoksi tehdystä aivoleikkauksesta. Maradona löydettiin sängystään kuolleena kaksi viikkoa leikkauksen jälkeen, talosta, jonka hän oli vuokrannut arvokkaalta asuinalueelta Buenos Airesista ja jonne hänet tuotiin toipumaan leikkauksesta. Jalkapallotähden kuolinsyyksi kerrottiin sydänkohtaus.

Jalkapallolegenda oli taistellut vuosia kokaiini- ja lääkeriippuvuuden kanssa.

Kahdestakymmenestä lääketieteen asiantuntijasta koostuva Argentiinan yleisen syyttäjän kokoama ryhmä tuli viime vuonna tulokseen, että Maradonan hoito oli täynnä "puutteita ja epäsäännöllisyyksiä". Asiantuntijaryhmän mukaan jalkapallotähdellä olisi ollut paremmat mahdollisuudet toipua, jos hän olisi saanut hoitoa varsinaisessa terveydenhuollon laitoksessa.

Syyttäjät vaativat tuomiota kuolemantuottamuksesta. Oikeudenkäynnille ei ole vielä asetettu päivämäärää.

Syytettynä ovat Maradonan lääkäri, psykiatri, psykologi sekä viisi muuta hoitohenkilöstöön kuulunutta ihmistä, kuten kaksi sairaanhoitajaa. Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteet. Heitä uhkaa 8–25 vuoden vankeustuomio. Syyttäjän mukaan jalkapallolegendan henkeä ei yritetty pelastaa ja kuolemaan johtanut lopputulos hyväksyttiin "sisäisesti".

Maradonan kuolema järkytti jalkapallon ystäviä ympäri maailman. Häntä fanitetaan edelleen sankarillisesti kotimaassaan, johdettuaan Argentiinan MM-voittoon vuonna 1986. Pelaajaurallaan hän edusti muun muassa FC Barcelonaa ja Napolia. Myöhemmin hän toimi useiden joukkueiden valmentajana. Hän on saanut useita kunnianosoituksia sekä arvonimiä, ja Argentiinassa julistettiin kolmen päivän kansallinen suru hänen kuolemansa muistoksi.