Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huippukuntoinen Mäkelä loikki ennätykseensä MM-kenraalissa

Kokeneen arvokisafinalistin, kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelän kunto on vahvassa nousussa kohti kahden viikon päästä alkavia yleisurheilun MM-kilpailuja.

Orimattilan Jymyn urheilija loikki Hyppykarnevaaleilla Lempäälässä kaksi kertaa yli oman ennätyksensä.

Hän voitti kilpailun ylivoimaisesti avaushypyllään 14,50 metriä, mutta myötätuulta oli enemmän kuin tilastot sallivat (+2,4 m/s). Seuraavalla kierroksella hän pomppi sallituissa oloissa 14,47, joka on hänen uusi virallinen ennätyksensä.

Mäkelä oli yllättynyt mutta tyytyväinen, että vire oli niinkin hyvä.

– Ihanaa, kun hyppy rupesi taas löytymään. Tämän piti olla vain viimeinen harjoituskilpailu ennen MM-kisoja, hän avaa suoritustaan SUL:n tiedotteessa.

Mäkelän mukaan lämmin ilma sopii hänelle, sillä vauhtijuoksu kulki läpi kilpailutapahtuman mainiosti.

Hän paransi kauden parastaan 33 sentillä ja vanhaa ennätystään kuudella sentillä. Suomen ennätys on Senni Salmisen viime vuonna Romaniassa hyppäämä 14,63.

Mäkelä nousee lauantain tuloksellaan kauden maailmantilastossa kahdeksanneksi. Pisimmälle naisten kolmiloikassa on tänä vuonna ulkoradoilla hyppinyt maailmanennätysnainen Venezuelasta, Yulimar Rojas (14,83).