Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Krista Tervo eteni loistosuorituksella moukarinheiton MM-finaaliin – Kangas ja Seppänen karsiutuivat miesten loppukilpailusta

Suomen Krista Tervo on varmistanut paikkansa naisten moukarinheiton MM-loppukilpailuun Yhdysvaltain Eugenessa. Tervo kiskaisi A-karsintaryhmän toisella kierroksella loistavan 73,83 metrin heiton, joka ylitti karsintarajan 33 sentillä.

Tervon tänä vuonna tehty Suomen ennätys on 74,40.

Myöhemmin kisattavassa B-karsintaryhmässä kilpailevat suomalaisista Silja Kosonen ja Suvi Koskinen.

Seppänen karsiutui loppukilpailusta

Moukarinheittäjä Tuomas Seppänen tähtäsi Eugenen MM-kisojen moukarikarsinnassa kauden parhaaseen siinä onnistumatta. Moukari kiihtyi Seppäsen kämmenistä kolmesti lähes samaan reikään yli 72 metrissä. Parhaaksi jäi viimeisen kierroksen tulos 72,81, mikä merkitsi karsiutumista loppukilpailusta.

Seppänen jäi yli kaksi metriä kauden parhaastaan 74,97.

– Latinkia oli tosi paljon, mutta ihan ei osunut, Seppänen arvioi suoritustaan.

Latausta näytti olevan jopa liikaa, minkä Seppänen tunnusti.

– Kyllähän se, kun horjahdin. Aika pienestä on loppujen lopuksi kiinni, meneekö moukarinheitossa pari metriä lyhyemmin tai pidemmälle, Seppänen todisti.

– Kaksi ekaa meni vähän takapystyyn. Viimeiseen ajattelin, että antaa vaan mennä. Siinäpä se.

Seppänen heitti ensimmäisellään 72,63 ja toisella kierroksella 72,29.

Olosuhteet olivat ihanteelliset, ja Seppänen ihasteli Hayward Fieldin mielenkiintoista stadionia, jossa kenttälajit kilpaillaan ratojen sisäpuolella.

– Oli kyllä erilainen mutta hieno paikka heittää keskellä kenttää. Häkki oli hyvä, rinki oli hyvä, mies oli tikissä, mutta ei ihan osunut, Seppänen jatkoi kilpailun pureskelua.

– Kauden parasta tavoittelin. Vähän harmittaa, että tuli huti.

Seppäsen kausi jatkuu Kalevan kisoissa ja sen jälkeen todennäköisesti Münchenin EM-kisoissa.

Myös Kankaan urakka päättyi karsintaan

Moukarinheittäjä Aaron Kangas joutui ankaraan paikkaan ensimmäisissä aikuisten arvokisoissaan. Hän huomasi, että loppukilpailupaikka Eugenen MM-kisoissa olisi edellyttänyt lähes kauden parasta tulosta, eikä hän ollut siihen valmis aamukarsinnassa.

Kangas sai moukarin vain 69,69 metriin ja jäi karsinnassa sijalle 27. Viimeinen finaalipaikka heltisi tuloksella 74,67, jota parempaan Kangas on pystynyt tänä kesänä vain kahdella heitolla.

– Aika ponnetonta. Yritin liian kovaa heittoa vireeseen nähden. Ei pysynyt heitto kasassa, Kangas tiivisti uneliaat ja kankeat karsintaheittonsa.

– Tiesin, että 75 metriä vaaditaan. Treenien perusteella se olisi aamukarsinnassa edellyttänyt minulta aika nappiheittoa.

Heitto muuttui puurtamiseksi

Tulos oli pettymys, mutta Kangas ei kokenut matkaa hyödyttömäksi.

– Fiilis on nyt aika turhautunut, mutta ehdottomasti kannatti lähteä, kun pääsi. Tuli kokemusta. Pitää tottua esimerkiksi aikaeroon, Kangas perusteli.

Kangas heitti kaksi vuotta sitten korskean ennätykseksensä 79,05. Viime kesänä odotukset olivat edelleen korkeammalla, mutta heittäminen taantui yllättäen puurtamiseksi. Syytä hän ei tiedä.

– Nyt heitto pitää pusertaa lävitse, eikä se silloin pyöri laajasti, Kangas selvitti eroa parhaaseen.

– Tulos ei ole fysiikasta kiinni, mutta laji on herkkä. Ei siihen paljon tarvita. Oivallus voisi tulla vaikka yhdessä harjoituksessa.

Kangas on hakenut heittoon varmuutta ja rentoutta muun muassa keventämällä harjoittelua ja hakemalla suurempaa kontrastia rankkojen ja kevyempien harjoitusten välille.

Seuraavaksi Kangas tähtää Kalevan kisojen kautta Münchenin EM-kilpailuihin.

– Täysi panostus Müncheniin, Kangas vahvisti.