Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hovland ja McIlroy nousivat Britannian avoimen golfturnauksen kärkeen – Smith ja Young putosivat neljän lyönnin päähän

Norjan Viktor Hovland ja Pohjois-Irlannin Rory McIlroy esittivät vakuuttavia otteita golfin Britannian avoimen mestaruusturnauksen kolmannella kierroksella ja singahtivat kilpailun jaetulle kärkipaikalle. Hovland ja McIlroy selvittivät St. Andrewsin Old Course -kentän lauantaina 66 lyönnillä (6 alle parin) ja ovat ennen päätöskierrosta yhteistuloksessa 200 (–16).

Kahden kierroksen jälkeen arvoturnausta johtanut Australian Cameron Smith hyytyi 73 lyönnin (+1) kierrokseen ja putosi neljän lyönnin päähän kärkikaksikosta. Etunimikaima Cameron Young jakaa australialaisen kanssa kolmannen sijan.

Etelä-Korean Kim Si-woo ja maailmanlistan kärkinimi Scottie Scheffler kärkkyvät myös palkintosijoja tuloksillaan –11.

Norjan Hovland on kuulunut miesten golfkiertueen terävimpään kärkeen jo pitkään, mutta arvoturnauksissa oslolainen ei ole koskaan yltänyt kymmenen parhaan joukkoon.

Lajitähti McIlroylla arvoturnausvoittoja on neljä, mutta viimeisimmät ovat vuodelta 2014. McIlroy voitti kyseisenä vuonna myös Britannian mestaruusturnauksen, joka pelattiin tuolloin Merseysidella.

Britannian avoin mestaruusturnaus on miesten golfkauden neljäs ja viimeinen major-kilpailu. Turnaus järjestetään nyt 150:nnen kerran.