Kovia kokeneen Sara Kuiviston paluulle sinetti: "Kesä ei ole kesä, jos ei pääse kisoihin"

Tokion olympialaisissa Suomen ennätyksiä tehtaillut keskimatkojen juoksija Sara Kuivisto palaa kilparadalle tiistaina, jolloin yleisurheilun kotimaisen gp-kiertueen viides kilpailu järjestetään Jyväskylässä. Kuivisto osallistuu 1 500 metrille.

Hyvän viime kauden ja talven jälkeen Kuivistolla oli korkeat odotukset kaksien arvokilpailujen kaudelle, mutta suolistobakteeri pilasi kevään ja alkukauden.

– Suuria odotuksia minulla ei Jyväskylästä vielä ole. Tärkeintä on päästä jälleen starttaamaan ja saada tuntumaa kisoihin, kesäkuun alusta asti harjoitellut Kuivisto avasi Suomen urheiluliiton (SUL) tiedotteessa.

MM-kilpailuissa Eugenessa kilpaillut Nathalie Blomqvist osallistuu myös Jyväskylässä juostavaan kilpailuun. Hänen kauden paras aikansa on 4.10,25. Kuiviston SE-aika on 4.02,35, mutta odotukset Jyväskylään ovat maltilliset.

– Onhan tässä ollut haasteita, mutta nyt näyttää hyvältä. Kesä ei ole kesä, jos ei pääse kisoihin, Porvoon Akilleksen juoksija tuumi.

Kuiviston vuosi on ollut vaikea myös suolistobakteerin aiheuttaman harjoittelu- ja kilpailutauon lisäksi. Hänen miesystävänsä Olli Lappalainen loukkaantui vakavasti pyöräilyn SM-maantieajossa kesäkuussa, mutta toipuminen on sujunut hyvin.

Varma paikka Müncheniin

Viime vuoden juoksuillaan Kuivisto varmisti jo paikan elokuussa Münchenissä käytäviin EM-kilpailuihin. Jyväskylän jälkeen hän aikoo kilpailla tällä viikolla Göteborgissa ja ensi viikolla Joensuussa Kalevan kisoissa.

– Muita kisoja ei ole nyt tiedossa ennen Müncheniä, mutta jos hyvä startti tulisi tarjolle, niin saattaisin ottaa sen ohjelmaan, Kuivisto sanoi.

– Jyväskylän Harju on muuten lempiratani, joten on mukava mennä sinne kisaamaan.

Jyväskylässä ohjelmassa on myös esimerkiksi miesten 800 metriä, 4x100 metrin viestit, miesten moukarinheitto ja naisten keihäänheitto.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut