Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Silja Kosonen ja Krista Tervo heräilivät vasta toisella karsintakierroksella Kalevan kisoissa

Münchenin EM-kisoihin lähtevät ja sinne pyrkivät moukarinheittäjät ottivat kärkipaikat Kalevan kisojen karsintakilpailussa. Eugenen MM-kisojen finalistit Silja Kosonen ja Krista Tervo sinkauttivat ensimmäiset heittonsa moukarihäkin turvaverkkoon, mutta ylittivät karsintarajan toisella kierroksella.

Turun Urheiluliittoa edustava Kosonen oli karsinnan paras Joensuun kenttäennätyksellä 68,55. Tervon toinen heitto kaarsi 65,23 metriin.

EM-paikasta karsivat Sara Killinen ja Suvi Koskinen ottivat karsinnan seuraavat sijat tuloksin 64,15 ja 62,03. Killinen ylitti karsintarajan ensimmäisellä yrityksellä, MM-kisoissa Suomea edustanut Koskinen toisella heittokierroksella.

Kosonen sijoittui MM-kisoissa seitsemänneksi ja Tervo kymmenenneksi. Suomen ennätyksen 74,40 maaliskuussa heittänyt Tervo lähtee silti suosikkina Kalevan kisojen finaaliin.

– MM-kisojen jälkeen kesti jonkin aikaa palautua matkasta ja aika-erosta, mutta nyt vire on ollut jo tosi hyvä, Tervo kertoi.

– Otin karsinnan kilpailuun valmistavana heittoharjoituksena. Kroppa ei ollut tänään terävimmillään, mutta toivottavasti tunne on parempi finaalissa.

Loppukilpailussa Tervo tavoittelee uransa viidettä Kalevan kisojen voittoa. Kilpailu palvelee myös valmistautumista Münchenin EM-kisoihin.

– Tavoitteena on heittää hyvä EM-kisojen kenraaliharjoitus. Lähden heittämään tulosta. Toivon pitkiä heittoja ja voittoa myös, Tervo jatkoi.

Kosonen keskittyy mestaruuskamppailuun

Kosonen, 19, voitti Kalevan kisoissa mestaruuden 2020, mutta hävisi viime vuonna mestaruuskamppailun Tervoa vastaan.

– Tavoite oli selvittää karsinta ensimmäisellä yrityksellä, mutta ihan jees, kun meni toisella, Kosonen sanoi karsinnasta.

– Loppukilpailussa heitetään sitten kovaa.

Kosonen haluaisi kuitata edellisten Kalevan kisojen tappion sunnuntaina.

– Yritän voittaa. Tavoitteena on ennen kaikkea hyvä kisa. En välttämättä jahtaa enkkaa, Kosonen vahvisti.

Kososen ennätys 73,43 on viime kesältä. Tällä kaudella hän on heittänyt tilastoihin tuloksen 72,22, mutta siihen voisi tulla nyt parannusta tekniikkamuutoksen ansiosta.

– Olen saanut korjattua yhden tekniikkajutun. Suorituksen alkuun tehtiin pieni muutos ja suoritus tuntuu nyt helpommalta. Pystyn heittämään rennommin. Ei tarvitse vetää niin hirveästi, Kosonen kertoi.

Killinen ja Koskinen heittävät sunnuntaina kolmannesta EM-paikasta. Koskinen heitti toukokuussa ennätyksensä 70,39 ja selviytyi MM-kisoihin. Killinen oli kesäkuussa Yhdysvaltain yliopistojen mestaruuskilpailuissa neljäs ennätyksellään 71,02. Molemmilla on toistaiseksi vain yksi 70 metrin ylitys.