Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kristiina Mäkelä loikki kympin täyteen – Salminen odottaa tukkapöllyä kaksoisveljeltä

Orimattilan Jymyn Kristiina Mäkelä saavutti lauantai-iltana Joensuussa kymmenennen kolmiloikan Suomen mestaruutensa. Hän loikki voittoon myötätuulituloksella 14,41 ja viritteli hienoa kilpaa Imatran Urheilijoiden Senni Salmisen kanssa. Salminen mittautti ensimmäisellään hopeatuloksen 14,29.

Mäkelä hyppäsi neljästi yli 14 metriä, jätti viidennen väliin ja juoksi läpi kuudennen.

– Taso on tasainen. EM-kilpailuissa ei tarvitse parasta karsinnassa. Täälläkin toimi, kun sipsutteli karsinnassa, Mäkelä sanoi, mutta alleviivasi, ettei arvokisakarsintaa pidä väheksyä.

– Sää suosi lopulta, vaikka aluksi näytti toiselta.

Rata oli märkä iltapäivän rankkasateen jäljiltä. Kylmä hiipi jäseniin, joita Mäkelä suojasi peitoin ja sadeviitoin hyppyjen välissä. Kymmenes Suomen mestaruus veti marraskuussa 30 vuotta täyttävän urheilijan mietteliääksi.

– Vitsi, en usko itsekään, kuinka kauan olen jaksanut olla mukana. Urheilu ei ole helppoa. En olisi 15-vuotiaana uskonut, että voitan yhtään Suomen mestaruutta. Elämä on täynnä yllätyksiä, mutta pitää tehdä kovasti työtä, Mäkelä muistutti.

"Kaksi hyppyä oli hyviä"

Salminen on saavuttanut kolmiloikassa kolme SM-pronssia ja nyt hopean. Salminen on Suomen ennätysnainen tuloksella 14,63, mutta kolmiloikan SM-kulta jäi vielä puuttumaan. Pituushypyn kulta hänellä on.

– Kaksi hyppyä oli hyviä. Taisi neljäs mennä pikkuisen yliastutuksi, Salminen ruoti.

– Juoksu oli vähän hakemista. Kunhan juoksun saa kulkemaan, tulee pitkä hyppy. Vain Kuortaneella joka hyppy on sujunut, kesäkuussa kauden parhaansa 14,32 hypännyt Salminen sanoi.

Salmisen kaksoisveli Kalle Salminen hyppäsi perjantaina miesten pituushypyn Suomen mestariksi. Varsinaista vedonlyöntiä sisarukset eivät viritelleet siitä, toistaako Senni Kallen tempun.

– Veikkaan, että saan tukkapöllyä. Sen verran tympeää ilmettä näytti katsomosta, Senni Salminen virnisti.

Esbo IF:n Kira Kytölä loikki SM-pronssille tuloksella 13,44.

Mäkelä on tyytyväinen, kun hän on saanut Salmisesta kovan kirittäjän viime vuosina.

– Ihanaa, että Senni on tullut mukaan taisteluun, neljännellä kierroksella pisimpänsä loikkinut mestari kehui hopeamitalistia.